Sterilizarea instrumentelor de manichiura (metode si tehnici)

0 Shares
0
0
0

Curatenia este foarte importanta in orice unitate de frumusete si wellness. Asigurarea faptului ca echipamentele si instrumentele dvs. nu vor fi sursa raspandirii bolii din cauza contaminarii este unul dintre principalele motive pentru care inspectorii de salubritate sunt atat de stricti cu normele si reglementarile referitoare la sterilizare.

Prin utilizarea sterilizatorului Melag Autoclave , echipamentele si instrumentele pe care le utilizati sunt sterilizate, facandu-le curate pentru a evita raspandirea bolilor si a infectiilor.

Fiecare guru al frumusetii unghiilor stie cat de important este sterilizarea si dezinfectarea instrumentelor de manichiura.

Nu conteaza, daca lucrati intr-un salon sau acasa, fiecare instrument de manichiura trebuie sa treaca prin urmatoarea  procedura de curatare a sterilizarii instrumentelor de manichiura.

Sterilizarea instrumentelor de manichiura este o parte necesara a procesului de manichiura.

Faptul este ca celulele pielii, bacteriile sau infectiile raman de obicei pe instrumente dupa manichiura. Daca un comandant nu sterilizeaza instrumentele, sanatatea clientilor va fi afectata data viitoare.

Instrumente de sterilizare pentru manichiura intr-un salon

Un bun maestru de manichiura isi asuma intotdeauna responsabilitatea pentru sterilizarea instrumentelor asupra sa.

Saloanele de infrumusetare profesionale au de obicei diferite instrumente si lichide de dezinfectare pentru curatarea si dezinfectarea seturilor de manichiura. Mai mult, sterilizarea nu este o singura actiune. Un maestru ar trebui sa urmeze procesul de sterilizare in 4 pasi:

  1. Dezinfectare – procedurile de eliminare a bacteriilor pe suprafata instrumentelor de manichiura. Daca aveti o pila electrica pentru unghii , va sugerez sa curatati si sa sterilizati bucatile de unghii, cu toate acestea, procesul este uneori diferit .
  2. Curatarea presterilizanta – procesul de indepartare a noroiului si uleiurilor de pe scule.
  3. Sterilizarea – distrugerea completa a microorganismelor de tot felul care se afla la suprafata si in interiorul instrumentelor de manichiura.
  4. Curatare suplimentara. Include dezinfectarea mainilor comandantului, a clientului, precum si a suprafetelor de lucru. Dezinfectantul pentru maini este un lichid special care poate fi cumparat intr-o farmacie.

Saloanele de infrumusetare profesionale combina deseori curatarea si dezinfectarea presterilizante intr-un singur pas, folosind dezinfectanti moderni. Instrumentele de manichiura, cum ar fi lama de unghii ceha, sunt scufundate in aparatul de dezinfectare urmand instructiunile.

Dupa aceea, uneltele sunt spalate cu apa curenta. Urmatorul pas este Sterilizarea, in timpul acestei proceduri, instrumentele sunt curatate cu sterilizatoare pentru o manichiura (aer sau abur). Aceste dispozitive au instructiuni care trebuie urmate cu precizie.

Tipuri de sterilizatoare si caracteristicile acestora

Astazi, expertii in unghii folosesc diferite tipuri de sterilizatoare pentru o manichiura. Unele dintre ele pot diferi in functie de dimensiunea, durata procesului si, desigur, pretul.

Sa aruncam o privire asupra celor mai frecvente sterilizatoare de pe piata, iar unul din este si cel mai recomandat este sterilizator instrumente, Pupinel cu aer cald.

Sterilizator cu cuart

Sterilizator cu cuart cu bile. Acest tip de sterilizatoare poate fi adesea vazut in saloanele de infrumusetare profesionale. Sterilizatorul la temperaturi ridicate conduce dezinfectarea si distrugerea bacteriilor.

Sterilizatorul UV este un instrument perfect pentru manichiura, care nu poate fi sterilizat la temperaturi ridicate (pile de unghii, paturi, bureti). Sub lumina UV, flora fungica si bacteriana este usor indepartata de pe suprafata sculei. Sterilizatorii UV pot fi cu una sau doua camere, cu sertare orizontale sau verticale.rea bacteriilor si a altor agenti patogeni.

0 Shares
You May Also Like