Tot ce trebuie sa stiti despre masajul GPL

0 Shares
0
0
0

Masajul cu vacuum sau LPG este o tehnica de masaj mecanic neinvaziv, realizata cu un dispozitiv mecanic care ridica pielea prin aspiratie, creeaza un pliu al pielii si mobilizeaza pliul de piele. La sfarsitul anilor 1970, aceasta terapie a fost introdusa pentru a trata cicatrici traumatice sau arsuri.

Desi masajul cu vid a fost inventat pentru a trata arsurile si cicatricile, se pot gasi foarte putine scrieri despre efectele acestei interventii. Prin urmare, scopul acestui articol este de a prezenta o imagine de ansamblu a literaturii disponibile privind efectele fizice si fiziologice ale masajului cu vacuum asupra structurilor cutanate epidermale si dermice pentru a gasi mecanismele de lucru adiacente  care ar putea fi benefice pentru vindecarea arsurilor si cicatricilor. Discutia contine analiza translationala a rezultatelor si ofera recomandari pentru cercetari viitoare pe aceasta tema.

O cautare extinsa a publicatiilor a fost efectuata utilizand PubMed, Web of Science si Google Scholar. Doi autori au identificat si au verificat independent fiecare studiu in functie de criteriile de includere.

Nouasprezece articole au fost incluse in sinteza calitativa. Cele doua efecte fizice cele mai raportate ale masajului cu vid au fost imbunatatirea duritatii tesuturilor si a elasticitatii pielii. Pe langa efectele fizice, in literatura de specialitate sunt raportate o serie de efecte fiziologice, de exemplu un numar crescut de fibroblaste si fibre de colagen insotite de o modificare a fenotipului fibroblastului si a orientarii colagenului. S-au gasit putine informatii despre scaderea durerii si a mancarimii datorate masajului cu vid.

Desi initial a fost elaborat un masaj cu vacuum pentru tratamentul cicatricilor cauzate de arsuri, aceasta revizuire a literaturii a gasit putine dovezi pentru eficacitatea acestui tratament. Variatiile duratei, amplitudinii sau frecventei tratamentului au o influenta substantiala asupra restructurarii si reorientarii colagenului, implicand astfel posibile influente benefice asupra potentialului de vindecare prin cai de mecanotransductie.

Masajul prin vid poate elibera tensiunea mecanica asociata retragerii cicatricilor si poate induce apoptoza miofibroblastelor. Sugestiile pentru cercetari viitoare includ imbunatatirea designului studiului, investigarea cailor moleculare si dependenta de doza, compararea efectelor in diferite etape ale repararii, inclusiv parametrii evolutivi si utilizarea unor instrumente de evaluare mai obiective.

Masajul cu vacuum este, de asemenea, cunoscut sub numele de depressomassage, vacuoterapie sau Endermologie. Este o tehnica non-invaziva de masaj mecanic efectuata cu un dispozitiv mecanic care ridica pielea prin aspiratie, creeaza un pliu al pielii si mobilizeaza pliul de piele .

Masajul cu vacuum provine din terapia de cupping, o terapie traditionala chineza care dateaza de cel putin 2000 de ani. O aspiratie locala pe piele este creata cu forte mecanice sau de caldura. La sfarsitul anilor 1970, Louis-Paul Guitay a dezvoltat sistemul Endermologie, folosind o metoda mecanica de copiere a tehnicilor de masaj manual prin presiune negativa.

Aceasta metoda i-a permis sa efectueze masajul intr-o maniera mai consistenta si mai putin distructiva. Din acest moment, Endermologia sau masajul cu vacuum au fost utilizate frecvent pentru a trata cicatricile traumatice sau arsurile. Va recomandam acest tip de masaj pentru reducerea aspectului imbatranit al pielii si pentru refacerea tesuturilor.

0 Shares
You May Also Like