Scapă ușor de punctele negre și acneea inestetică

0 Shares
0
0
0

În perioada adolescenței și uneori la maturitate, mulți dintre noi se confruntă cu inestetica problemă a punctelor negre și coșurilor. Primul impuls pentru a scăpa de ele este să le stoarcem, dar de fapt mai mult rău facem. Specialiștii susțin că în acest fel nu numai că nu rezolvi problema, ci riști să rămâi și cu multe cicatrici inestetice.

De aceea, au câteva recomandări pentru tine, pe care le poți descoperi în rândurile următoare, despre cum poți scăpa ușor de aceste afecțiuni cutanate.

Renunță la alimentele bogate în grăsimi

Pentru a scăpa mai ușor de toxinele acumulate în organism, și care sunt responsabile, printre altele, de apariția punctelor negre și a coșurilor, fă o schimbare în stilul tău alimentar.

Începe prin a renunța la acele alimente bogate în grăsimi sau pline de zahăr, încearcă să consumi în schimb carne slabă, pește, fructe și legume proaspete. Ceva mai multă mișcare, dar și o bună hidratare contează enorm, și în plus vei scăpa ușor și de acele kilograme în plus care te complexau.

Folosește produse de îngrijire a tenului potrivite

Pe rafturile farmaciilor sau ale magazinelor se găsesc numeroase produse care sunt recomandate pentru îngrijirea tenului, inclusiv al celui acneic. Cu toate acestea, nu poți și nici nu este indicat să le folosești pe toate.

Prin urmare, trebuie să le alegi doar pe cele mai eficiente în acest caz. Între acestea se regăsesc și multe serumuri Favisan, recunoscute pentru eficiența lor.

Strict pentru problema ta cu punctele negre și cu acneea, recomandarea producătorilor este o soluție pentru puncte negre și acnee Faviclear, care nu încarcă tenul, și îl lasă în urmă curat și luminos.

Curăță regulat tenul

În rutina ta de îngrijire a tenului trebuie să se regăsească în mod obligatoriu și curățarea profundă a acestuia, în mod regulat.

Caută pe internet idei de scruburi naturale, care nu agresează tenul cu ingredientele lor chimice, și curăță-ți în acest mod porii de celulele moarte care îi pot afecta. Măcar o dată pe săptămână se recomandă o astfel de operațiune.

Produse naturale de îngrijire

După cum probabil ți-ai dat seama din rândurile de mai sus, recomandarea specialiștilor este să apelezi la produse naturale pentru îngrijirea tenului.

De asemenea, ar fi bine să le eviți pe cele care în compoziția lor au anumite uleiuri care îngrașă și mai mult tenul, oferindu-i acestuia acel aspect lucios care nu îți place, dar care și favorizează apariția punctelor negre și a coșurilor.

Retinol

Produsele care conțin retinol și retinoizi sunt recomandarea medicilor dermatologi pentru problemele cu tenul despre care ți-am vorbit până acum. Încearcă-le și tu și vei vedea diferența.

De asemenea, te poți adresa medicului dermatolog pentru a vedea și care sunt recomandările acestuia special pentru cazul tău, pentru a fi sigur/ă de rezultate pozitive.

Cremă hidratantă pentru ten

Urmezi un tratament de curățare a tenului și unul de exfoliere profundă a acestuia? Atunci nu uita că ai nevoie și de o cremă hidratantă, pentru a menține echilibrul natural al zonei.

Există creme hidratante noncomedogenice special create, așa că le poți folosi cu încredere, pentru că sunt foarte bune.

0 Shares
You May Also Like