Sportul in aer liber sau in sala de fitness?

0 Shares
0
0
0

Raspunsul la aceasta intrebare este evident in favoarea practicarii sportului in aer liber, datorita efectelor benefice, mult amplificate de schimbul de energie dintre om si natura, de aerul curat inspirat si de impactul vizual benefic asupra psihicului uman.

In fond, de ce sa mergi la sala de fitness cand poti sa practici sportul in aer liber, sa respiri aer oxigenat, imbogatit cu ioni negativi, elemente indispensabile unei vieti sanatoase?. Poti lua in considerare si faptul ca nu te costa nimic sa practici sportul in aer liber, mai ales atunci cand padurea este in preajma locuintei tale.

Chiar daca esti in Bucuresti te poti bucura din plin de natura si de toate oportunitatile pe care ti le ofera aceasta, mai ales daca zona in care locuiesti ofera facilitati de practicare a sportului in aer liber.

Atunci cand esti in cautarea unei locuinte noi, trebuie sa iei in calcul si acest aspect, fiind la fel de important ca si celalalte criterii pe care le urmaresti atunci cand alegi un apartament nou cu 3 camere in Bucuresti.

Spre exemplu, in Greenfield, cartierul imbratisat de padure, te poti bucura din plin de beneficiile sportului intr-un cadru natural deosebit, lipsit de poluare, desi acest ansamblu rezidential este situat in sectorul 1, la doar 15 minute de Piata Victoriei.

Dupa cum spuneam, Iindiferent de anotimp, miscarea joaca un rol important in mentinerea unui tonus bun, atunci cand o exersamne antrenam in mod regulat.

Vara este anotimpul in care este indicat sa practicam sportul in aer liber, sa evitam salile de sport sau zonele aglomerate din cauza aerului insuficient oxigenat sau a poluarii urbane.

Indiferent ca alergam, practicam sporturi de echipa sau facem ciclism, padurea este un aliat de nadejde care potenteaza efectele benefice asupra corpului nostru.

Studiile facute de ONG-urile care incurajeaza miscarea, arata ca un procent foarte mare dintre bucuresteni considera ca sportul in aer liber este preferat celui in sala, datorita efectelor pozitive resimtite, atat fizice cat si psihice. Intr-o sala de sport vei obtine aceleasi performante fizice, insa, componenta mentala asupra psihicului va fi mult diminuata.

Oricarui exercitiu practicat in sala de sport i se poate gasi cu usurinta un corespondent care poate fi executat in aer liber, cu efecte mai vizibile.

Unul dintre cele mai populare sporturi practicate in aer liber este joggingul, care ne aduce un aport de ofera o oxigenare mult mai mare decat banda din sala de sport., aAlergatul pe pamant este mai putin solicitant pentru coloana vertebrala, deci mai sanatos, in plus vom beneficia si de schimbul energetic intre corp si pamant, iar vizual ne putem deconecta delecta cu frumusetile naturii, stiut fiind ca verdele este perceput ca o culoare odihnitoare pentru ochi.

Atunci cand zona in care locuiesti este o oaza de verdeata, asa cum este ansamblul rezidential Greenfield din Bucurest, esti cu adevarat norocos si te poti bucura din plin de natura chiar la tine acasa.

Hai sa lasam mersul la sala pentru sezonul rece si sa ne bucuram de libertatea de miscare pe care ne-o ofera vara, mai ales daca locuiesti in Greenfield! Contacteaza un consultant Greenfield si alatura-te comunitatii oamenilor pasionati de sport si natura din cartierul imbratisat de padure!

Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72

0 Shares
You May Also Like