Sfaturi pentru o depozitare optima

0 Shares
0
0
0

Depozitarea si transportul produselor alimentare constituie procese care cer conditii speciale, dat fiind ca trebuie pastrate atat calitatea acestora, cat si starea de prospetime initiala pentru ca pierderile producatorului, respectiv ale distribuitorului sa nu fie unele insemnate.

Depozitarea produselor alimentare, fie ca este vorba despre produse in stare lichida sau in stare solida, fructe si legume sau produse lactate, trebuie sa se faca in locuri potrivite, curate, igienizate si nu impreuna cu alte produse care le-ar putea dauna (de exemplu, produse de curatenie). De asemenea, trebuie sa se tina seama de natura produselor si depozitarea sa se faca in functie de perisabilitatea lor. Stim bine ca un mar stricat intr-o lada de mere sanatoase duce treptat la pierderea celor din urma, deci pastrarea in conditii optime a fructelor si legumelor inseamna in primul rand pastrarea calitatii produselor, asa cum laptele depozitat la temperaturi inalte pentru perioade mai mari de timp duce inevitabil la imposibilitatea de a-l mai consuma. Asadar, o atentie deosebita trebuie acordata si temperaturii de pastrare a produselor alimentare atat in momentul transportului, cat si pe perioada depozitarii.

O importanta primordiala in industria alimentara o are igiena. Toate recipientele care se folosesc pentru depozitarea sau transportul produselor alimentare trebuie sa fie pastrate curate in permanenta. In acest sens, cutiile din plastic pe care vi le punem la dispozitie, de la cutiile pliabile la cele perforate sau diversele lazi sunt fabricate din materiale speciale pentru mentinerea produselor alimentare si au colturile rotunjite si peretii netezi pentru ca igienizarea acestora sa se faca cu usurinta.

Printre recipientele pentru depozitarea alimentelor pe care le gasiti pe site-ul nostru sunt si containerele ibc. Un astfel de container ibc este utilizat pentru transportul si depozitarea lichidelor alimentare precum sucurile de fructe, produsele lactate, uleiurile si grasimile etc. Mai ales pentru transportul unor astfel de produse este absoluta necesara respectarea normelor in materie de igiena. Acestea sunt sisteme pentru ambalarea in vederea transportarii care sunt constituite dintr-un ambalaj exterior flexibil sau rigid si un buzunar igienic care se poate arunca si inlocui. Ambalajul exterior rigid pe care il au majoritatea sistemelor de acest fel prezinta dezavantajul major de a ocupa mult spatiu in momentul in care containerul este gol si necesita o curatare costisitoare si reparatii dificile atunci cand este cazul. Containerul ibc pe care noi in punem la dispozitia dumneavoastra va ofera toate avantajele unui recipient modern de depozitare a produselor alimentare lichide: achizitia lui este una economica, raportul cost-eficacitate este unul benefic, iar utilizarea in diverse sectoare si pentru diverse activitati este una flexibila.

Astfel de containere din plastic devin astfel alegerea potrivita pentru depozitarea alimentelor la cald sau rece, utilizarea lor este multipla, sunt fabricate din materiale usoare, dar in acelasi timp sunt robuste pentru ca produsele depozitate sa fie pastrate in siguranta. In timp ce containerele mai rigide pastreaza in starea foarte buna o mare varietate de produse alimentare in stare solida, containerele cu structura semi-solida sunt utilizate cu precadere pentru depozitarea produselor alimentare umede sau in stare lichida.

0 Shares
You May Also Like