Procesoare pentru laptopuri

0 Shares
0
0
0

In momentul in care cauti pe SpinMag informatii despre cum sa iti alegi laptopul, cu siguranta aflii ca unul dintre cele mai importante criterii, este procesorul echipamentului.

Pentru a cunoaste cele mai importante detalii, si pentru a-ti fi mai usor sa alegi un laptop potrivit pentru nevoile tale, in cele ce urmeaza vei putea descoperi toate tipurile de procesore pentru laptopuri.

CPU: “Creierul” calculatorului dvs., procesorul are o influenta enorma asupra performantei, dar in functie de ceea ce doriti sa faceti, chiar si modelul cel mai putin costisitor poate fi suficient de bun. Iata un rezumat.

Intel Core i5: Daca sunteti in cautarea unui laptop mainstream cu cea mai buna combinatie de pret si performanta, obtineti unul cu un procesor Intel Core i5. Modelele care se termina in U (ex: Core i5-7200U) sunt cele mai frecvente.

Cei cu numele Y in numele lor au putere redusa si au performante mai slabe, in timp ce modelele cu un HQ utilizeaza mai multa putere si apar in sistemele de jocuri si statii de lucru mai groase.

Noua generatie de la Intel, procesoarele “Kaby Lake Refresh” au numere de model care incep cu 8 (ex: Core i5-8250U) si dubleaza numarul de nuclee de la doua la patru, ceea ce imbunatateste dramatic performanta .

Intel Core i7:  Un pas in sus de la Core i5, care dispune de Modele cu numere care se termina in HQ sau K, si care folosesc putere mai mare si au patru nuclee, permitand jocuri si productivitate mai rapida. Exista si chipseturi de serie Core i7 Y care au putere si performanta mai mici.

Fii atent la procesoarele care au 8 numere de model (ex: Core i7-8250U), deoarece fac parte din ultima generatie Core 8 din Intel si ofera performante mai bune. Cu toate acestea, procesoarele Gen 8 sunt disponibile doar in seria U momentan.

Intel Core i3: performanta este doar un pas mai jos de Core i5, la fel si pretul. Daca aveti posibilitatea sa va urcati la Core i5, va recomandam.

AMD Ryzen Mobile: Un nou set de chipseturi concepute pentru a concura cu Intel Core i5 si Core i7.

Seria AMD A, FX sau E:  gasita pe laptop-uri low-cost, procesoarele AMD – compania le numeste APU mai degraba decat CPU – ofera performante decente pentru banii care sunt suficient de buni pentru navigarea pe web, vizualizare media si productivitate.

Intel Pentium / Celeron: obisnuite in laptop-uri sub $ 400, aceste laptopuri ofera cea mai slaba performanta, dar pot face fata cu succes si in cazul in care sarcinile principale sunt navigarea pe web si editarea usoara a documentelor. Daca puteti plati mai mult pentru a obtine un Core i3 sau i5, nu stati pe ganduri. Cu cat alegeti un laptop mai bun, cu atat mai bine.

Intel Core i5 / i7 “Seria Y” – Sisteme de joasa putere si caldura redusa cu aceste procesoare pentru a merge fara ventilator. Performanta este mai buna decat Celeron, dar o nota sub seria Core i5 U.

Intel Xeon: procesoare extrem de puternice si costisitoare pentru statiile de lucru mobile mari. Daca faceti inginerie profesionista, modelare 3D sau editare video, este posibil sa doriti un Xeon, dar nu veti avea o viata buna a bateriei sau un laptop usor.

0 Shares
You May Also Like