Opel – unde iti poti repara masina?

0 Shares
0
0
0

Opel este un producator de masini german care din 1929 pana in 2017 a apartinut constructorului american General Motors. La nivelul Europei, masinile sunt vandute sub marca Opel, cu exceptia Regatului Unit unde sub cunoscute sub sigla Vauxhall, iar in Australia acestea sunt recunoscute sub sigla Holden.

Modelele de masini care au aparut de-a lungul timpului sub sigla Opel au fost diverse, cu un design simplu si placut, insa intotdeauna au demonstrat performanta prin utilizarea celor mai recente tehnologii. Desi nu sunt cotate drept masini de lux, modelele Opel sunt variate si ofera utilizatorilor confort si eficienta pe masura asteptarilor.

Chiar daca o masina Opel intretinuta corespunzator poate avea viata lunga si fericita, exista o serie de probleme pe care utilizatorii le-au reclamat de-a lungul timpului.

Una dintre cele mai frecvente probleme ale acestor masini este legata de sistemul de directie. Unul dintre primele semne ale unei probleme cu suportul de directie este un zgomot in jurul suspensiei. Veti observa probabil acest lucru cand va deplasati pe o suprafata aspra sau neuniforma. Pentru a evita aparitia altor defectiuni ale sistemului de directie este indicata inlocuirea cat mai rapida a componentelor defecte.

O alta problema frecventa este legata de ansamblul de transmisie. De fapt, este vorba despre o problema legata de cutia de viteze de care producatorul are cunostinta si incearca sa faca tot posibilul sa o remedieze.

Defectiunile franei de mana nu sunt chiar speciale, dat fiind ca aceste piese trebuie inlocuite periodic pentru a conduce masina in siguranta. De obicei, frana de mana a unei masini Opel este indicat sa fie schimbata mai ales atunci cand se produce un zgomot de frecare in momentul in care este utilizata.

Unele dintre modelele de masini Opel au probleme cu consumul de ulei. De exemplu, Opel Meriva cu motorul de 1.0 l are aceasta problema, iar monitorizarea nivelului de ulei este esentiala atunci cand aveti o astfel de masina. Daca nivelul de ulei nu este mentinut la nivelul recomandat, pot aparea defectiuni ale motorului pe care nu vi le doriti cu siguranta mai ales din cauza cheltuielilor mari pe care le implica.

Probleme la masinile Opel apar si in ceea ce priveste sistemul de directie si servodirectie. De acestea va puteti da seama si atunci cand apare un zgomot la tabloul de bord sau in capatul din fata al vehiculului, si in cazul in care masina pare ca nu isi pastreaza directia data de volan sau aceasta se obtine destul de greu, prin manevraraea mai puternica a volanului.

Defectiunile de acest fel pot fi remediate in mod eficient doar daca acestea sunt reclamate in cel mai scurt de la observare unor profesionisti in domeniul reparatiilor. Opel este o marca de masini recunoscuta pentru modelele  rezistente pe care le ofera utilizatorilor, insa si utilizatorii trebuie sa isi faca partea de treaba si sa actioneze in consecinta atunci cand este cazul. Auto Atu va poate ajuta sa gasiti rezolvarea la problema pe care o are masina Opel pe care o detineti in cel mai scurt timp posibil.

0 Shares
You May Also Like

ViseCurs moto

Curs moto, aventura ta pe 2 roti! Un curs moto este un program de instruire care îți va…