Manipularea iPhone-ului.
In momentele in care butonezi smartphone-ul preferat de la Apple, trebuie sa grija de el. Cauti piese iPhone originale? Viziteaza site-ul AccesoriiGsm.ro.
Un astfel de device este construit din metal, sticla si plastic si are la interior o multime de componente electronice foarte sensibile, care in urma unei manipulari defectuoase, pot inceta sa functioneze. iPhone-urile se pot strica destul de usor daca le scapati din mana sau daca iau contact accidental cu anumite lichide.
Nu va recomandam sa folositi pentru perioade mai lungi un iPhone stricat (de exemplu unul cu ecranul partial spart), deoarece puteti agrava defectiunile anterioare sau va puteti rani, in cel mai rau caz. Pentru a proteja cat mai bine un iPhone sau orice fel de smartphone, va recomandam sa achizitionati o carcasa de protectie pentru acest tip de device-uri.
Reparatiile.
Nu deschideti iPhone-ul si nu incercati sa-l reparati singur, daca nu stiti exact ceea ce faceti. Dezasamblarea unui iPhone poate strica device-ul sau poate rezulta in pierderea rezistentei la apa (pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus).
De exemplu, iPhone 7 si iPhone 7 Plus contin un laser care se poate strica in timpul reparatiilor sau dezasamblarii. Daca un iPhone nu functioneaza cum trebuie sau este stricat, trebuie sa consultati un specialist, apeland la un service autorizat pentru reparatii Apple sau chiar la service-ul oficial al celor de la Apple.
Bateria.
Nu incerca sa inlocuiesti singur bateria unui iPhone. Poti strica bateria, lucru care poate duce la supraincalzirea acesteia. Supraincalzirea unei baterii poate expune telefonul la deteriorarea carcasei, asa cum s-a putut vedea cu usurinta in cazul smartphone-ului Galaxy Note.
Bateria litiu-ion de la interiorul unui iPhone ar trebui inlocuita numai de un specialist sau de un service autorizat si nu trebuie in nici un caz aruncata impreuna cu gunoiul menajer comun, ci trebuie reciclata (dusa la centre speciale care colecteaza astfel de piese electronice iesite din uz). In nici un caz nu trebuie sa expuneti bateria la contactul cu sursele de caldura, nu o aruncati in foc!
Distragerea atentiei.
Folosirea iPhone-ului in anumite circumstante (la volan de exemplu), va poate distrage atentia si poate crea situatii grave, ce pot pune in pericol viata. Tineti cont de regulile ce interzic sau restrang folosirea device-urilor mobile intr-o anumita zona.
Incarcarea.
Cand vine vorba despre incarcarea unui iPhone, aceasta se face numai cu incarcatorul original sau cablul USB inclus in pachet. Puteti incarca telefonul si cu alte tipuri de incarcatoare (de la firme 3rd party), dar aceste incarcatoare trebuie sa fie certificate pentru uzul cu device-urile Apple.
De asemenea, cablurile USB trebuie sa fie compatibile cu standardul USB 2.0 sau mai nou, iar incarcatoarele trebuie sa fie compatibile cu urmatoarele standarde, in functie de tara sau zona unde locuiti (YD/T 1591-2009, IEC 62684, EN 301489-34, CNS 15285 sau ITU L.1000).
Folosirea cablurilor USB sau a incarcatoarelor de priza stricate partial, poate duce la evenimente foarte neplacute (incarcatoarele se pot umfla, pot lua foc sau pot exploda), si pot pune astfel in pericol sanatatea utilizatorului.