Masuri de siguranta atunci cand lucrezi in spatii inchise

0 Shares
0
0
0

Vrei sa apelezi la o firma care executa cele mai calitative constructii metalice Cluj si nu stii pe cine sa alegi? Ce zici de DKR Construct? Echipa de muncitori de pe www.dkrconstruct.ro lucreaza cu responsabilitate si daruire ca in final sa te bucuri de cele mai sigure si frumoase lucrari.

DKR Construct nu este o firma care executa doar constructii metalice Cluj, ci si alte tipuri de lucrari, acolo unde sunt chemati. Intra pe site-ul lor pentru mai multe informatii.

Domeniul constructiilor este unul foarte vast. Se construieste la inaltime, se construieste deasupra apei, se construieste printr-o multime de modalitati. Muncitorii lucreaza atat in spatii deschise, cat si in spatii inchise. Astazi insa, ne vom opri asupra lucrului in spatiile inchise.

Lucrarile care se executa in astfel de spatii pot fi mai periculoase decat ai putea crede, fapt pentru care trebuie sa fii extrem de informat inainte de a te implica intr-o astfel de lucrare. De asemenea, e foarte important sa fii intr-o forma fizica buna si sa ai un echipament adecvat.

Inainte de a intra sa lucrezi intr-un spatiu inchis, trebuie sa ai in vedere o serie de masuri de siguranta, masuri pe care le vom aminti in cele ce urmeaza:

– Inainte de a intra intr-un astfel de spatiu asteapta instructiunile de la seful punctului de lucru.

– Nu intra in spatiul de lucru fara a avea un permis de a intra acolo. Nu vorbim de o permisiune verbala aici, ci de un permis scris.

– Nu se intra intr-un spatiu inchis inainte de verificarile facute de experti in privinta aparatelor care monitorizeaza aerul.

– Inainte de a intra intr-un astfel de spatiu trebuie ca in prealabil sa fi urmat un curs de formare pentru astfel de situatii, deoarece nu oricine poate lucra intr-un astfel de mediu.

– Trebuie sa stii sa utilizezi aparatul de respirat de urgenta, in cazul in care apar probleme de acest gen.

– Intr-un spatiu inchis trebuie sa fie tot timpul cel putin 2 persoane pentru o siguranta sporita, una dintre ele fiind in interiorul spatiului, cealalta in exterior.

– Trebuie sa stii sa folosesti toate echipamentele din dotare.

– Daca de exemplu lucrezi intr-un spatiu inchis in care accesul se face printr-un loc prin care trec oameni/masini, se semnalizeaza foarte bine locul.

– Daca atunci cand te afli intr-un spatiu inchis ti se spune sa parasesti imediat locul, faci acest lucru imediat, fara a sta pe ganduri. Este clar ca un pericol e pe aproape.

– Lucrul in spatii inchise nu e deloc usor, fapt pentru care trebuie facut cu grija si atentie si cu echipamentele adecvate (aparat de masura a aerului, aparat de stins incendii, alarma sonora, echipament de resuscitare, torte sau lampi speciale, etc.).

– Daca vei fi o persoana atenta, daca vei avea grija sa fii mereu insotit, sa nu te bazezi pe propriile simturi pentru a verifica aerul, daca folosesti echipamentul de protectie si daca tii cont de instructajul de protectie a muncii, sansele ca sa fii ranit sunt mai mici.

0 Shares
You May Also Like