Lucruri mai putin cunoscute despre ruj

0 Shares
0
0
0

Daca vrei cel mai frumos ruj posibil iti recomandam sa incerci ruj Sleek Matte me Rioja Red.  De-a lungul timpului rujul a fost cand iubit cand urat din motive lesne de inteles. Mai intai a fost iubit doar de actori si de damele de companie.

Ulterior a fost adoptat de mai multe femei si apoi a fost respins din nou. S-au dat adevarate lupte si au fost create campanii speciale pentru denigrarea rujului si cu toate acestea se pare ca rujul s-a incapatanat sa ramana in gentile femeilor de pretutindeni.

Avand o astfel de istorie rujul a ajuns in timp sa creeze tot felul de expresii si de conceptii si chiar a facut parte din figuri de stil in special in statele anglofone. Va recomandam sa cititi acest articol in care va prezentam lucruri mai putin cunoscute despre ruj. Pe unele dintre ele le-am aflat si noi abia acum.

Expresia “ruj pe guler ” este un eufemism pentru a descrie un om care isi inseala partenera.

O lesbiana rujata este o femeie homosexuala sau bisexuala care prezinta atribute de gen feminin. Termenul de aliterare este considerat a fi folosit in mod obisnuit in anii 1980 pentru a distinge intre lesbienele care adera la rolurile de gen conventionale si cele care nu. In unele contexte, ea are conotatii pejorative.

Lippy este un colocvialism pentru rujul comun in mai multe regiuni anglofone.

Expresia “ruj pe porc” este un eufemism pentru incercarea fara succes de a face ceva atractiv (sau o idee) care este in mod inerent neatractiv. Este folosita in general de englezi sau in tarile anglofone.

Cantecul “You’re the Top” de la trupa Broadway din 1934, Anything Goes by Cole Porter se refera la rujul pentru rufe. O firma din New York cu un nume francez, Parfums Charbert (fondata in 1933 de William Gaxton si Herbert Harris, si-a inchis portile in jurul anului 1963/1964), a produs o linie de parfum / cosmetica Drumstick , care includea rujul pentru rufe.  Reclamele pentru aceste produse au aparut in New York Times in 1934.

In stiinta criminalistica

Urme de ruj, cosmetice, lacuri de unghii sau alte frotiuri ar putea fi gasite pe cani de baut, ochelari, tigari si materiale tesute si pot fi dovezi importante in investigarea unei infractiuni, in special in cazuri precum un asalt sexual , omucidere, coruptie si controverse legate de guvern sau corporatii.

Rujul, ca dovada fizica, poate fi gasit pe haine, parti ale corpului victimei sau ale condamnatului, tesut, tigara etc. Comparand compozitia unui ruj  cu cea a unei victime sau a unui martor, oamenii de stiinta de la medicina legista pot demonstra dovada directa sau indirecta a contactului sau a unei relatii intre reclamant si inculpat.

De asemenea, uneori este posibil sa se extraga ADN-ul salivar de pe rujul imprimat care ar putea lega un suspect de prezenta sa la locul crimei.

Se folosesc si alte metode de analiza a rujurilor. De exemplu, o cantitate mica de ruj (aproximativ 10 μg) ar putea duce la comparatii bune in cazul cromatografiei cu strat subtire.

0 Shares
You May Also Like