Lucruri interesante despre barmani

0 Shares
0
0
0

Foarte multa lume crede ca sa fii barman este foarte usor, pentru ca stai toata ziua intr-un bar, intr-o atmosfera placuta, si ca nu ai o munca foarte grea de prestart iar renumeratia este una mai mult decat decenta, insa lucrurile nu stau chiar asa.

Pentru a lucra ca si barman, ar trebui ca mai intai de toate sa cauti Cursuriautorizate.eu, pentru a te inscrie la un curs de calificare pentru meseria de barman, iar apoi trebuie sa participi la curs pentru a putea sa profesezi aceasta meserie.

Sunt multe baruri in care este obligatorie si experienta, asa ca nu este chiar atat de usor sa iti gasesti un job ca si barman, iar plus de asta, vei vedea in cele ce urmeaza ca a fi barman nu este chiar atat de usor precum pare.

Sunt momente in care barmanii nu au clienti de servit la bar, iar tu consideri ca in acele clipe ei sunt in pauza. Cu siguranta ei nu sunt in pauza, pentru ca si ei au o fisa a postului care este ceva mai lunga decat servitul clientilor. Barmanii mai au si comenzi primite de la ospatarii care trebuie sa serveasca la mese, asa ca tot timpul au cate ceva de facut, ca sa nu mai spunem si ca stau in picioare intre 8 si 12 ore pe zi.

In momentul in care auzi despre o persoana ca lucreaza ca si barman, mai mult ca sigur te gandesti la faptul ca viata sa este o petrecere continua. Lucrurile nici pe departe nu stau asa, pentru ca vorbim despre viata reala, nu despre filme. Un barman trebuie sa fie mai tot timpul atent la tot ce este in jur, si trebuie sa para mereu ca se distreaza impreuna cu clientii de la bar.

Un alt amanunt important care trebuie mentionat referitor la barmani, este acela ca ei trebuie sa cunoasca foarte bine toate retetele din meniu, insa sunt situatii in care situatia o cere, iar ei trebuie sa stie sa improvizeze cu success, astfel incat sa multumeasca clientii. Si asa cum clientii nu stiu de fiecare data ce isi doresc, un barman trebuie sa vina cu cele mai bune solutii de bautura alcoolica sau non alcoolica.

In momentul in care practici meseria de barman, trebuie sa fii multi – tasking, ceea ce cu siguranta nu este atat de usor precum pare, pentru ca ai de facut mai multe lucruri in acelasi timp. De exemplu trebuie sa prepare o bautura, trebuie sa dai rest, plus ca mai ai de discutat si cu clientii.

Chiar si faptul ca barmanii au de-a face cu fel si fel de oameni este iarasi un motiv pentru care meseria de barman nu este una chiar atat de usoara precum pare aparent, iar plus de asta, un barman indiferent de gandurile si de problemele personale pe care le are, trebuie sa fie mereu prietenos cu clientii.

Asadar, dupa cum se poate observa, chiar si meseria de barman, in ciuda faptului ca pare a fi destul de usoara, este destul de dificila, si presupune destul de multe atributii.

0 Shares
You May Also Like