Litiu-Ion-Polimer – substante necesare acumulatorilor

0 Shares
0
0
0

Acumulatorii Allview reprezinta o gama de dispozitive realizate in China, care apoi sunt rebranduite sub aceasta marca. Exista o diversitate de acumulatori pentru smartphone-uri, tablete si laptopuri. Aceste baterii fie ca sunt de telefoane, de tablete sau laptopuri au cateva specificatii de utilizare care nu trebuie neglijate.

In primul rand, bateriile nu trebuie supuse unei surse de caldura. In al doilea rand, aceste produse nu trebuie aduse in contact cu obiecte metalice. In al treilea rand, bateriile nu trebuie demontate sub nicio forma. Bateriile de astazi, fie ca sunt Allview sau oricare alte branduri, au o autonomie destul de scazuta.

Aceasta a devenit in ultima perioada principala nemultumire a utilizatorilor de telefoane, tablete sau laptopuri. Ca sa va puteti bucura mai mult timp de un dispozitiv de acest gen este important modul in care aveti grija de acumulatorul sau. In general, un smartphone de ultima generatie trebuie reincarcat destul de des, practic in fiecare zi.

Alte dispozitive, cum ar fi tabletele sau laptopurile, nu rezista mai mult de 8 ore fara sa fie alimentate la prize. Datorita incarcarii din ce in ce mai des a acestor dispozitive, acumulatorul isi pierde din puterea de a stoca energie.

Aceste cicluri de reincarcare si de utilizare a bateriilor pe un termen cat mai lung sunt caracteristice in special celor bazate pe Li-ion, care practic a devenit cel mai utilizat tip de acumulator de azi.

Bineinteles ca nu putem vorbi aici de cea mai eficienta tehnologie, insa putem spune ca reprezinta un compromis intre performanta, dimensiunea si greutatea bateriilor. Este necesar sa respecti totodata si niste reguli esentiale pentru a putea folosi acumulatorul in conditii destul de bune si peste 2-3 ani.

Acestea sunt de cele mai multe ori neglijate ori sunt necunoscute de utilizatori. Ca sa intelegeti ce puteti face pentru a creste durata de viata a unui acumulator este bine sa vedem principiul de functionare al unor baterii de tipul Li-Ion sau Li-Po.

In general, cel mai folosit tip de acumulator pentru dispozitive de acest gen (laptopuri, tablete, telefoane) este cel Li-Ion. Acesta este un acumulator bazat pe Litiu, un metal usor si putin dens. In cazul laptopurilor, acumulatorii Li-Ion sunt sub forma unui cilindru, in timp ce la telefoane se folosesc baterii dreptunghiulare subtiri.

Un alt tip de acumulatori Allview de generatie mai noua si mai putin utilizati decat Li-Ion sunt cei Li-Po (Litiu-Polimer). Diferenta principala este aceea ca Litiul este amplasat intr-o compozitie de polimer. Acesti acumulatori Li-Po au o autonomie mult mai buna si sunt mult mai subtiri. Au insa un dezavantaj foarte mare: daca se descarca complet, nu mai pot fi incarcati la capacitate maxima, ca in cazul bateriilor Li-Ion.

In cazul laptopurilor, acumulatorii se regasesc pe un anumit numar de celule, ceea ce inseamna ca acestia sunt alcatuiti din mai multe baterii mici. Cu cat avem un numar de celule mai mare, cu atat timpul de incarcare si autonomia sunt mult mai mari.

Capacitatea celor doua tipuri de acumulator Li-Po si Li-Ion se masoara in miliamperi pe ora si inseamna perioada de timp in care acestea vor ramane incarcate.

0 Shares
You May Also Like