Intretinerea bijuteriilor de argint, ca o joaca de copii

0 Shares
0
0
0

Din diverse motive, unele persoane prefera bijuteriile din aur, iar altele, pe cele din argint. Fie din cauza costului mai redus, fie, pur si simplu, din ratiuni ce tin de energia transmisa de acest metal, argintul este preferatul celor care doresc sa fie eleganti, dar fara sa iasa in evidenta prin obiecte prea stralucitoare.

Atunci cand te gandesti la achizitionarea unui inel de logodna cu diamant trebuie sa iei in calcul toate variantele.

Argintul, prin stralucirea sa usoara, se pliaza perfect pe aceste optiuni. Problemele apar insa cand aceasta stralucirea blanda a argintului este acoperita de negreala si de pete, care dau bijuteriilor un aspect fad si invechit.

Din acest motiv, o intretinere fara prea mare efort, facuta chiar cu lucrurile pe carele avem la indemana prin casa, poate reda stralucirea bijuteriilor din argint, facandu-le mereu atragatoare si mereu la moda.

Un prim sfat in acest sens il reprezinta curatarea cat mai des a bijuteriilor din argint si stergerea lor dupa folosire. Bijuteriile din argint care sunt folosite frecvent, rareori prezinta probleme de innegrire.

Atunci cand petele de negreala inca nu au aparut sau observati ca abia incep sa se dezvolte, pur si simplu, spalati bijuteriile in apa calda, dar nu fierbinte, cu un detergent delicat, care sa nu contina fosfati.

Curatarea prompta este deosebit de importanta atunci cand bijuteriile din agint au fost expuse sau au intrat in contact cu produse sau alimente care contin sulfuri, acizi sau saruri. Ca exemplu, produsele alimentare obisnuite, precum sarea de bucatarie, ouale, unele dintre fructe, maioneza, ceapa sau otetul sunt daunatoare pentru bijuteriile si obiectele din argint, in general.

In astfel de situatii, ar fi indicat sa va spalati bijuteriile imediat ce au intrat in contact cu factori corozivi sau, cel putin, sa le clatiti cu apa calduta. De asemenea, nu trebuie sa le lasati in apa in care ati spalat vasele, mai ales daca stiti ca aceasta poate contine urme de detergenti sau alti agenti corozivi.

Un alt sfat este sa spalati separat piesele. Astfel, unele persoane recomanda sa nu spalati laolalta bijuteriile cu alte obiecte din argint, precum farfurii sau linguri si furculite.

Spunem asta intrucat, atat chiuveta metalica, precum si alte ustensile de bucatarie, pot zgaria bijuteriile din argint, cazandu-le defecte greu de remediat in lipsa unui specialist. De asemenea, ar trebui sa evitati folosirea manusilor de caucuc la spalarea bijuteriilor din argint, deoarece si acestea pot conduce la coroziuni.

Si otelul inoxidabil poate dauna finisajului din argint, daca acesta intra direct in contact cu bijuteriile. Prin urmare, evitati sa puneti bijuteriile direct in chiuveta si incercati sa folositi un bol pentru a le spala.

La final, uscati bijuteriile stergandu-le bine cu o carpa de lustruit. Daca nu aveti la indemana o laveta de lustruit, puteti folosi foarte bine o carpa moale, fara scame, cu ajutorul careia frecati usor bujuteriile dupa spalare, pana ce va asigurati ca acestea sunt complet uscate.

0 Shares
You May Also Like