Incepeti afacerea pentru motivul corect

0 Shares
0
0
0

In urma cu cateva saptamani, un om a vizitat un targ de franciza unde unele companii si-au expus afacerile in cautarea celor interesati sa investeasca. Una dintre francizele care i-au atras atentia a fost o brutarie, deoarece necesita o investitie initiala foarte mica si fara a fi nevoie de plati lunare suplimentare. Parea o ocazie buna, dar acesta a fost intrebat urmatoarele: Esti dispus sa te trezesti in zori in fiecare zi pentru a coace painea si a deschide brutaria la ora 5 dimineata? A raspuns cu „NU!” instantaneu

Aceasta intrebare l-a determinat sa respinga ideea cu totul, in ciuda a cat de usor parea afacerea si cat de putina investitie avea nevoie. De ce? Fiindca el nu se vede ca fiind treaz devreme in fiecare zi pentru a coace paine, ani de zile. Singurul lucru care l-ar fi interesat in acea afacere ar fi fost banii, dar cu pretul fericirii sale? Pur si simplu nu e ceva ce-l pasioneaza.

Motivul real

In zilele noastre, multi oameni viseaza sa aiba propria afacere. Cu toate acestea, aproape toata lumea incepe incorect, pentru ca in loc sa se gandeasca la motivul real pentru care doresc sa faca acest lucru, se gandesc la beneficiile pe care le-ar putea obtine.

Daca esti antreprenor sau vrei sa fii si te-ai gandit la infiintare srl, sigur te-ai gandit la antreprenoriat din urmatoarele motive:

  • Independenta financiara;
  • Venituri suplimentare;
  • Program flexibil;
  • Propriul tau sef.

Daca analizezi cu atentie lista, vei vedea ca este compusa din rezultatele unei intreprinderi, adica acestea sunt rezultatul muncii tale si al succesului pe care il obtii. Omul din exemplul de mai sus s-a gandit la bani si a uitat sa ia in considerare munca pe care o presupune acest lucru.

Adevarata ta motivatie ar trebui sa se bazeze pe o cauza sau pe o credinta si sa faci ceea ce te pasioneaza, nu sa incepi direct cu procesul fara sa ai o motivatie reala. Incepe pentru motivul corect!

Transforma-ti hobby-ul in afacere

Daca iti place pictura, atunci te va atrage o afacere legata de arta si te vei bucura de ea mai mult decat daca ai incepe o afacere de vanzari de calculatoare si reparatii, de exemplu.

Incearca sa iti transformi pasiunea sau hobby-ul intr-un produs sau serviciu si atunci vei vorbi despre el cu atata energie, determinare si autenticitate incat oamenii o vor observa. Energia este contagioasa.  In plus, energia pe care o obtii din lucrul de la ceva ce te pasioneaza te va ajuta sa continui chiar si in momente dificile.

Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa incerci mai intai sa raspunzi la intrebarea: Care este pasiunea ta in aceasta viata? Gandeste-te putin la asta si defineste ce te pasioneaza si ce iti place sa faci. Cand te gandesti la o idee, fa-o pe baza acestor doua concepte.

In concluzie, daca aduci pe piata un produs atractiv care ofera valoare clientilor tai, este foarte posibil sa obtii rezultatele antreprenoriatului: venituri care iti permit sa ai independenta financiara si temporala. Si oportunitatea de a castiga bani din practicarea unui hobby.

0 Shares
You May Also Like