Moduri de a sarbatori Craciunul in lume

0 Shares
0
0
0

Craciunul, intre cea mai frumoasa sarbatoare si pasiunea pentru Craciun exista intotdeauna in discutii dar cu toate acestea, toata lumea se bucura de sarbatorile acestea. La aceste date prin traditie se desfasoara o serie de activitati, astfel incat an de an facem acelasi lucru ca intotdeauna cu placere.

Desi Craciunul are o origine comuna, fiecare tara si chiar regiune are propriul obicei pentru aceste date.  Poti cumpara brazi artificiali ieftini pentru Craciunul acesta.

  • In Germania

“Weihnachten” – Craciunul incepe practic pe 6 decembrie, adica atunci cand isi decoreaza casele si  se coc biscuitii. Spre deosebire de multe alte tari, scrisorile pentru copii sunt de obicei adresate lui Christkind (in engleza “child Jessus”), aceasta este versiunea lui Iisus. Cu toate acestea, devine din ce in ce mai frecvent sa-l primim pe Weihnachtsmann, versiunea americana a lui Mos Craciun. De asemenea, este obisnuit pentru ei sa-si faca faimoasele case de turta dulce.

  • In Statele Unite ale Americii

Dupa Ziua Recunostintei (a 3-a joi a lunii noiembrie). Sambata urmatoare este data de incepere a sezonului de vacanta. O parada are loc la New York, unde este ilustrata sosirea lui Mos Craciun. Este foarte comun ca spatiile, magazinele comerciale, casele si strazile sa fie decorate la aceste date. In case vom vedea: ciorapi pe seminee, bradul de Craciun decorat. De asemenea, se obisnuieste sa se schimbe carti de Craciun.

  • In Guatemala

De la inceputul lunii decembrie incepe Craciunul, tocmai pe 7 decembrie, cu “Arderea Diavolului“. Cu ajutorul rudelor, casa este decorata cu lumini, decoratiuni de Craciun, bradul de Craciun si El Nacimiento( nasterea). Traditiile sunt influentate de arta populara mayasa si de traditia catolica. Alimentele tipice guatemaleze sunt foarte importante, sunt servite: Tamales, Paches, Punch si Rompopo.

  • In Grecia

Craciunul in Grecia este foarte special, este sarbatorit intr-un mod mare. 24 si 25 sunt date foarte emotionale. Ei sarbatoresc cu alimente tipice, cum ar fi “Galopoula” (curcan umplut) si “Kourabiedés” (biscuiti). Printre particularitatile sale: Un brad de Craciun nu este plasat, dar un model este asamblat sub forma unei barci cu panze, care este cea care poarta ornamentele comune, iar Mos Craciun este inlocuit cu San Basilio, astfel incat cadourile sunt deschise pe 1 ianuarie si nu pe 24 decembrie, asa cum este obisnuit in multe alte locuri.

  • In Japonia

Acest timp nu este foarte important pentru tara din punct de vedere emotional si nici nu au multe traditii tipice, mai degraba este o perioada cu multe venituri pentru sectorul comercial, nu exista nici macar zile libere de la locul de munca.

Cuplurile tinere si copiii sunt principalii care se bucura in principal de aceste date. Tinerii rezerva de obicei restaurante si hoteluri cu luni in avans, o oportunitate de care hotelurile profita pentru a creste costurile. Se spune ca: “Daca cineva se declara partenerului sau in acea zi, relatia va merge minunat de bine si va fi fericita pana la adanci batraneti”.” Se obisnuieste sa manance pui si tort cu decor alb cu rosu.

  • In Columbia

Din ultimele zile ale lunii noiembrie, columbienii au asteptat sosirea Craciunului. Strazile sale sunt pline de lumini, iar bucuria ii invadeaza.

0 Shares
You May Also Like