Ghid util pentru alegerea draperiilor

0 Shares
0
0
0

Ghid util pentru alegerea draperiilor
In momentul in care vrei ca tot interiorul locuintei tale sa aiba un alt aspect, va trebui sa incepi sa redecorezi fiecare incapere din locuinta, iar acest lucru poate sa te coste mult mai multi bani decat crezi initial.

Si daca te intrebi de ce ar costa atat de multi bani redecorarea locuintei, in primul rand trebuie precizat faptul ca o redecorare totala a interiorului locuintei, consta in schimbarea tuturor elementelor care se regasesc in interiorul incaperilor.

Procesul de redecorare al incaperilor din locuinta ta, cu siguranta poate sa dureze ceva timp, pentru ca vei inlocui toate obiectele de mobilier, vei zugravi peretii, vei inlocui parchetul existent cu unul nou, iar plus de asta, va trebui sa iti indrepti atentia si spre accesorii pentru ferestre.

In momentul in care vine vorba despre accesorii pentru ferestre, este evident faptul ca aici vorbim atat despre perdele, cat si despre draperii, iar acestea vor trebui alese cu mare atentie, pentru ca este foarte important sa se asorteze cu celelalte elemente de decor, din interiorul camerelor.

In ceea ce priveste aceste accesorii pentru ferestre, daca stam sa facem referire la perdele, acestea pot sa fie confectionate din voal sau din semiorganza, iar aceste perdele se confectioneaza simplu si usor, si nici nu au un pret foarte mare.

Se mai poate opta si pentru perdele din organza, insa acestea sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de perdele, dar sunt si mai elegante, si au capacitatea de a oferi un aer mult mai sofisticat interiorului incaperii.

In ceea ce priveste draperiile, acestea sunt de patru tipuri si anume, draperii soft, draperii tafta, draperii “nisip” si draperii black out.

Alegerea acestor draperii, in mod evident nu este la fel de simpla precum pare, pentru ca va trebui sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante, asta in conditiile in care iti doresti sa alegi cele mai potrivite perdele pentru interiorul casei tale.

In primul rand, trebuie sa cunosti exact dimensiunile spatiului in care vor fi amplasate draperiile, pentru ca fara sa cunosti aceste dimensiuni, nu ai cum sa cumperi draperii pentru ferestrele casei tale.

Culoarea draperiilor are si ea un fol foarte important, pentru ca in primul rand va trebui sa iti indrepti atentia spre draperii care sa se asorteze foarte bine cu perdelele, iar mai apoi, va trebui ca atat draperiile cat si perdelele, sa se asorteze perfect cu fiecare element in parte, care se regaseste in interiorul locuintei.

Cu siguranta si stilul in care este amenajata incaperea conteaza foarte mult, pentru ca daca de exemplu ai optat pentru un stil modern, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre draperii moderne, in timp ce daca ai ales ca interiorul locuintei sa fie amenajat in stil clasic, vei fi nevoit sa optezi pentru draperii care sa se incadreze in stilul clasic.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, trebuie sa tii cont de cateva detalii importante pentru a alege draperiile pentru ferestre, insa daca vei respecta aceste detalii, cu siguranta vei alege draperiile ideale.

0 Shares
1 comment
  1. Interesant articolul.
    Pacat ca la noi nu se pune asa mult pret pe calitatea draperiilor sau a perdelelor.

Comments are closed.

You May Also Like