Cum ar trebui sa accesorizam rochia de seara?

0 Shares
0
0
0

Cum ar trebui sa accesorizam rochia de seara?
Pentru a putea alege rochii de ocazie in functie de culori trebuie sa stim mai multe elemente foarte importante de care sa tineti cont.

Consultati roata de culoare. Roata de culoare este exact ceea ce pare: un cerc mare impartit in diferite culori, care va permite sa priviti la 12 culori dintr-o data. Fiecare culoare de pe roata reprezinta toate nuantele acelei culori, astfel incat dungile verzi de pe roata de culoare reprezinta verde inchis, palid si luminos.

Odata ce cunoasteti trucurile rotii de culori, pot fi foarte utile pentru a afla care accesorii si in care culori vor functiona cel mai bine cu culoarea rochiei pe care o aveti.

Incepeti prin a alege culoarea de pe roata cea mai apropiata de culoarea rochiei.

Culoarea rochiei este culoarea complementara. O pereche de culori complementare este vibranta si are un contrast ridicat, mai ales daca utilizati nuante luminoase ale culorilor. Ar trebui sa utilizati accesoriile cu culori complementare in doze mici.

Culorile de langa culoarea rochiei sunt culorile similare. Aceste culori vor functiona extrem de bine impreuna si sunt usor de vazut. Pentru a utiliza cele mai eficiente culori analoage, alegeti o culoare pentru a domina (rochia) si una care sa o sustina (pantofi, esarfa, geanta). Daca doriti sa folositi a treia culoare, folositi-o ca accent (bijuterii mici sau detalii).

S-ar putea sa va fie de ajutor sa imprimati o copie a rotii de culoare si sa o plasati in interiorul usii dulapului. In acest fel, puteti sa o consultati cu usurinta ori de cate ori aveti nevoie.

Plasati cele mai placute culori cel mai aproape de voi. Cand alegeti un accesoriu, plasati intotdeauna culorile care functioneaza cel mai bine,  aproape de accesoriile de langa fata cum ar fi cerceii, colierul sau esarfa. Culorile care nu arata grozav alaturi de culoarea tenului ar trebui fie cat mai departee – in accesorii cum ar fi incaltamintea sau geanta.

Incercati accesorii in magazin in timp ce  va imbracati. S-ar putea sa nu ajungeti sa cumparati aceste accesorii speciale, dar va vor da o idee buna despre ce fel de accesorii functioneaza si nu cu rochia. Este o sansa frumoasa de a experimenta diferite culori sau stiluri fara a trebui sa cheltuiti bani.

Nu uitati de geanta. Nimic nu poate ruina un aspect mai repede decat lipsa unei genti de seara bune. Rochiile de seara sunt de cele mai multe ori completate de alegerea unei genti cat mai delicate.

Selectati pantofii. Cand vine vorba de culoare, asigurati-va ca va completeaza aspectul general. Puteti sa va simtiti simplu si sa aveti pantofii potriviti cu restul hainelor, sau puteti face pantofii punctul focal si alegeti o culoare care iese in evidenta – incercati sa aprindeti pantofi rosii cu o rochie neagra, pentru un aspect unic, dar elegant. Si pentru ca pantofii  sunt o mare oportunitate de a aduce o culoare pe care o iubesti in tinuta, este bine sa alegeti culorile cu atentie.

Purtati ciorapi. Dresul va poate face  mai subtire. Dresul colorat va poate face picioarele mai lungi atunci cand il potriviti cu culoarea de pe tiv si pantofi.

0 Shares
You May Also Like