Ce trebuie sa stii cand iti cumperi o bormasina?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi o bormasina?
Cu siguranta, atat cei care locuiesc la casa, cat si cei care locuiesc la bloc, ar trebui sa detina acasa cateva scule electrice profesionale, pentru ca nu se stie niciodata cand va veni momentul in care vor avea nevoie de acestea pentru a efectua anumite reparatii.

O unealta electrica profesionala, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o avem acasa, este fara doar si poate bormasina, iar in cele ce urmeaza, vei putea sa acumulezi noi informatii care iti vor fi utile in momentul in care trebuie sa iti cumperi o astfel de unealta.

In primul rand, trebuie sa stii exact pentru ce anume ai de gand sa cumperi o astfel de unealta. Poti sa optezi pentru o bormasina cu percutie, poti sa iti alegi o mini bormasina, sau poti opta pentru o bormasina profesionala.

In al doilea rand, trebuie sa stii faptul ca si pe aceasta piata, la fel ca pe piata telefoanelor, pe piata laptopurilor, sau pe orice alta piata, exista atat producatori de renume, care sunt cunoscuti in toata lumea datorita produselor de calitate superioara pe care le comercializeaza, dar se gasesc si producatori nu foarte renumiti, care nu comercializeaza produse de o calitate superioara.

In acest caz, va trebui sa iti indrepti atentia spre producatori precum Bosch, Skil. DeWalt, Fein, Makita, Black&Decker, sau Chicago Pneumatic. Cu siguranta daca vei opta pentru o unealta electrica profesionala de la unul dintre aceste branduri, vei avea o scula electrica profesionala de calitate superioara.

Ei bine, indiferent ce brand preferi, trebuie sa stii faptul ca pe piata se gasesc atat bormasini cu fir, cat si bormasini fara fir, iar tu vei alege unealta care consideri ca se potriveste cel mai mult nevoilor tale.

O bormasina cu acumulator este complet portabila, pe cand o bormasina cu fir, pentru a putea fi utilizata, trebuie sa primeasca energie electrica. O bormasina cu acumulator are nevoie tot timpul de o baterie incarcata si de un incarcator, sau poti sa inlocuiesti bateria cu una de rezerva, in timp ce bormasina cu fir are nevoie doar de o sursa de alimentare.

Cuplul de putere este mai mare in cazul bormasinii cu fir, pe cand in cazul bormasinii cu acumulator, acesta este mare doar atata timp cat bateria este incarcata. Un alt avantaj pe care il are bormasina cu fir, este acela ca este mai usoara, datorita faptului ca nu este prevazuta cu acumulator.

Ei bine, in functie de preferinte, iti poti alege bormasina care crezi ca este ideala pentru tine, insa trebuie sa stii faptul ca o bormasina cu acumulator este mai usor de utilizat, si poti sa o utilizezi si in locuri in care una cu fir nu are acces.

Daca vei alege o bormasina cu acumulator, vei primi si un acumulator de rezerva pentru unealta, si evident un incarcator rapid pentru bormasina, care incarca in maxim 60 de minute acumulatorul.

Cele mai bune bormasini cu acumulator, sunt echipate cu baterii litiu – ion, iar aceste baterii au o serie de avantaje, printre care o greutate mai mica, o durata de viata indelungata, si nu in ultimul rand, necesita un timp de incarcare mai mic.

Daca vei alege o bormasina cu fir, nu iti vei face griji pentru ca vei ramane fara baterie la acumulator, dar in cazul unei pene de curent, nu vei putea folosi unealta. Deci ambele au si avantaje si dezavantaje.

0 Shares
You May Also Like