Detalii care conteaza la alegerea unui PC

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane care si-au dorit un echipament pe care sa il foloseasca in diferite scopuri acasa, si-au ales un laptop in defavoarea unui PC.

Acest lucru nu ar trebui sa suprinda foarte mult daca stam sa ne gandim ca in prezent un laptop poate sa fie folosit in exact aceleasi scopuri precum un PC, insa nu are nevoie de birou, asa ca se poate economisi destul de mult spatiu in incapere.

Exista insa si persoane care atunci cand trebuie sa isi aleaga un echipament pentru acasa, aleg sa isi indrepte in continuare atentia spre PC-uri, chiar daca acestea ocupa mult mai mult spatiu in incapere, si chiar daca acestea au o multime de cabluri in comparatie cu laptopul care are doar incarcatorul.

Asadar, utilizatorii care au de gand sa isi cumpere un PC, trebuie sa tina cont de foarte multe detalii pentru a face cea mai buna alegere pentru nevoile lor.

In primul rand, acestia trebuie sa tina cont de situatia financiara pe care o au, pentru ca trebuie precizat ca se gasesc atat calculatoare noi care sunt destul de scumpe, cat si calculatoare mai accesibile la pret, iar aici discutam despre calculatoare second hand sau calculatoare refurbished.

Pe langa pretul echipamentului, utilizatorii mai trebuie sa tina cont si de scopul in care vor utiliza echipamentul, pentru ca si acest aspect este unul foarte important.

De exemplu, acele persoane care sunt pasionate de jocurile pe calculator, isi vor indrepta atentia de fiecare data numai si numai spre calculatoarele noi, special construite pentru gamming.

In schimb, persoanele care nu au asteptari foarte mari de la calculator isi pot indrepta atentia si spre calculatoare second hand sau spre calculatoare refurbished.

In legatura cu aceste doua categorii de calculatoare, trebuie amintit faptul ca sunt mai ieftine decat calculatoarele noi, insa asta nu inseamna ca ele nu sunt de o calitate foarte buna.

Calculatoarele refurbished sunt acele calculatoare folosite de catre anumite firme, care au fost apoi retrimise in fabrica pentru a fi supuse procesului de imbunatatire, dupa care au fost testate si scoase din nou pe piata.

Acesta este si motivul pentru care de multe ori calculatoarele refurbished ruleaza mai bine decat calculatoarele noi, si sunt si mult mai avantajoase la pret.

Chiar si calculatoarele second hand care sunt scoase la vanzare de catre magazinele de specialitate sunt imbunatatite, pentru ca vanzatorii sunt constienti ca doar in acest fel le pot vinde.

Referitor la calculatoarele second hand si la calculatoarele refurbished trebuie precizat faptul ca vin insotite de un certificat de garantie la fel ca si calculatoarele noi, astfel ca in situatia in care se defecteaza, ele ajung in service pentru a fi reparate, insa utilizatorul nu mai trebuie sa suporte costurile reparatiei.

Ei bine, pe langa buget si scopul in care urmeaza sa fie folosite calculatoarele, utilizatorii mai trebuie sa tina cont si de brand, iar aici trebuie mentioant faptul ca echipamentele refurbished la fel ca si cele second hand care sunt produse de catre firme de top de pe piata, sunt mai ieftine decat cele comercializate de catre producatori no – name, insa care sunt noi.

Asadar, acestea sunt cateva detalii foarte importante care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea unui PC.

 

0 Shares
You May Also Like