Ventilatoarele axiale si cum se aleg acestea

0 Shares
0
0
0

Ventilatoarele axiale sunt o metoda eficienta de a oferi confort termic pe timp de vara, racind aerul din incaperi. Sunt cu un debit mai mare si cu putere pe masura, cunosc intrebuintari diverse ca sistem de climatizare fata de ventilatoarele casnice, astfel ca alegerea lor pare sa fie ceva mai dificila.

Iata care sunt reperele clasice dar de mare importanta ce fac diferentele intre tipurile de ventilatoare, de la ventilatoare axiale de perete la cele de tubulatura sau tavan. Cele de perete cunosc avantajul de a fi montate usor fara a mai sparge peretii, in timp ce cele de tubulatura au nevoie de un sistem din care sa faca parte si se recomanda pentru volum mare de aer pe care trebuie sa il improspateze.

Capacitatea

Dupa ce se determina si ce tip de ventilator este utilizat, se tine cont de capacitatea acestuia. Aceasta se masoara in metri cubi per ora si se refera la aerul produs de ventilator in decurs de o ora. Desigur, aceasta se raporteaza la capacitatea unei incaperi. O estimare ar putea fi de 3 pana la 4 schimburi de aer pentru o incapere mica si de 10 pana la 25 pentru zone cu trafic intens unde un numar mare de persoane intra.

Zgomotul produs

Nu trebuie de ignorat ce zgomot produce un astfel de ventilator. Luand cazul practic, iti poti da seama ca nu te vei concentra la fel de bine la munca cand ai un zgomot de fundal continuu. De asemenea, cand valul de aer este prea mare nu ai cum sa simti confort termic. Asadar, trebuie sa existe o adaptare de conditii pentru ca ventilatorul instalat sa fie corespunzator si sa ofere conditii optime.

La nivelul de zgomot se considera ca numarul de decibeli rezonabil sa fie de maximum 50 dB. Va conta poate si durata de expunere la un astfel de zgomot. Pentru spatii de depozitare spre exemplu, acolo unde nu exista personal, zgomotul poate nu este un reper impus, insa va conta si acesta intr-o masura. Pana la urma se concluzioneaza ca nu ai dori sa ai parte de performanta cu un compromis facut.

Functii, caracteristici si pret

Ca orice tip de produs achizitionat, si cand vine vorba de un ventilator axial de perete se tine cont de functiile si caracteristicile in cauza. In raport cu acestea se stabileste si cat este de rentabil este pretul. De recomandat este a se observa ce consum are un astfel de ventilator si modul de instalare. Fiecare producator specifica de regula cum si unde se recomanda instalarea.

Mai apoi, la fel de interesant este si in ce parametri va functiona, pentru a se evita supraincalzirea. Verifica si carcasa, considerata a fi un element ce are contributie si el la capitolul rezistenta si durata de viata. Totodata ca ultime detalii de urmarit este si garantia produsului, un reper pentru cei care isi cauta convingerea despre cat de bun pare sa fie – pana la proba contrarie – un anumit tip de ventilator.

O recomandare pentru cei interesati este legata de Braco, producator a unei game diverse de ventilatoare. Exista o varietate de optiuni insa pe langa cele standard Braco poate executa tipuri de ventilatoare cu anumite specificatii personalizate, dupa caz.

Asadar, clientul interesat poate cere un produs cu un debit, presiune sau dimensiuni altele decat modele clasice. De asemenea, poate fi vorba de cerinte speciale in functie de mediul de activitate si de locul in care urmeaza sa se amplaseze o astfel de dotare. Poate fi vorba de protectie suplimentara la praf, apa, umiditate etc.

Ventilatoarele sunt proiectate sa ofere confort si un mediu placut fata de aerul torid al verii. Prin urmare, este absolut necesar sa fie alese dupa specificatii personalizate.

0 Shares
You May Also Like