Cum se fac pantofii?

0 Shares
0
0
0

Orice barbat isi doreste sa isi vada perechea fericita. Una dintre modalitatile prin care se poate face acest lucru este oferirea unui cadou special. Incaltamintea femei poate constitui un cadou de care persoana iubita se va bucura cu siguranta.

Daca sunteti in cautare de incaltaminte femei ieftina si de buna calitate, va recomandam sa aruncati o privire pe www.coolcrok.ro.

Procesul de realizare a pantofilor este, de obicei, destul de complex si aproape de fiecare data foarte cronofag. Masurile specifice depind, de cele mai multe ori, de tipul de incaltaminte in cauza, si, drept urmare, poate fi destul de dificil sa se stabileasca instructiuni universale sau descrieri.

Confectionarea de sandale, de exemplu, este, de obicei, o intreprindere complet diferita fata de realizarea de bocanci pentru drumetii sau incaltaminte formala, iar perechile facute la comanda tind sa aiba un set diferit de specificatii decat cele facute in fabricile mari, care utilizeaza masini. Chiar si asa, exista anumite parti ale procesului care sunt mai mult sau mai putin standard.

Cizmarii incep aproape intotdeauna cu un model si stabilesc design-ul si orice alte ornamente inainte de a incepe. De asemenea, se obisnuieste sa se inceapa cu construirea scheletului si a cadrului de baza. Modelul trebuie mai apoi taiat si intins peste cadru, iar lucrurile trebuie sa fie inchise si sigilate. Lustruirea, fasonarea si polizarea vin, de obicei, la sfarsit.

Procesul de proiectare

Cu foarte putine exceptii, procesul de fabricare incepe la masa de proiectare. Artistii si stilistii decid cum doresc ca produsul finit sa arate printr-o serie de schite, care devin, in mod progresiv, din ce in ce mai detaliate, pana cand se formeaza, practic, un model de lucru.

Cea mai importanta parte a acestui proces este stabilirea aspectului de baza pentru incaltaminte, insa, in cele mai multe dintre cazuri, chiar si aceste schite preliminare aduc unele indicii despre tipul de material si tipurile de instrumente care vor fi folosite. In mod ideal, rezultatul final este un fel de „harta” care conduce producatorii atunci cand vine vorba de produsul ca intreg, incluzand aici talpile, tocurile si orice alte inflorituri, sireturi si curele.

Realizarea scheletului

Odata ce un cizmar are un model sau un plan in mana, acesta trebuie sa inceapa sa construiasca fiecare pereche. Primul pas aici este, de obicei, crearea a ceea ce este cunoscut sub numele de „schelet”. Scheletul reprezinta forma dupa care pantofii sunt turnati, si este realizat, de obicei, din lemn sau plastic. Acesta determina forma si simtul produsului final, precum si performanta.

Scheletul este implicat atat in inceputul, cat si in sfarsitul procesului de constructie si, in esenta, actioneaza ca forma de baza sau structura. Drept rezultat, cizmarii realizeaza o varietate de dimensiuni diferite in functie de nevoile clientului.

Modelarea

Un pantof nu devine identificabil pana cand acesta nu are un fel de material care acopera scheletul, iar acest lucru se produce in timpul procesului de decupare a modelului. Decuparea modelului este procesul in care sunt produse anumite parti ale pantofului.

0 Shares
You May Also Like