Cum se alege un PC?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui PC poate sa reprezinte o misiune dificila pentru tine, insa poate reprezenta si o misiune foarte usoara, totul depinzand de tine.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator, trebuie sa stii in mod exact care sunt scopurile in care va fi folosit echipamentul dupa ce va fi achizitionat. Cu siguranta pentru gaming nu poti cumpara un calculator second hand sau unul all in one.

Trebuie sa stii exact scopurile in care vei folosi calculatorul, pentru ca va trebui sa stii ce programe urmeaza sa instalezi in calculator. Acest aspect este deasemenea foarte important si trebuie luat in calcul neaparat.

Apoi, trebuie sa iti stabilesti foarte bine si bugetul. Daca de exemplu iti permiti sa cheltuiesti doar 2500 de lei pentru a-ti cumpara un calculator, trebuie sa te orientezi spre calculatoarele care sa aiba pretul total de 2500 lei.

Preferintele tale conteaza deasemenea foarte mult. Daca ai preferinte privind brandul, sau daca iti doresti un anumit calculator si consideri ca acela face fata cu succes tuturor cerintelor tale, atunci cu siguranta acela este calculatorul perfect pentru tine.

Ei bine, tinand cont de toate aceste aspecte, vei putea sa iti alegi un echipament dintr-una din categoriile de calculatoare existente.

In cazul in care iti doresti un echipament special asa cum nu foarte multa lume are acasa, te poti orienta spre un calculator all in one, care are toate componentele incluse in monitor.

In schimb, in cazul in care iti doresti un calculator clasic, atunci trebuie sa stii ca ai la dispozitie trei variante pentru a face cea mai inspirata alegere.

Cea mai simpla solutie consta in alegerea unui PC second hand, si din fericire exista in prezent foarte multe magazine care comercializeaza calculatoare second hand, asa ca ai de unde alege.

Calculatoarele second hand au preturi atractive, insa pot sa fie mai mult decat suficiente pentru tine, datorita specificatiilor tehnice de care dispun. Exista in clipa de fata calculatoare second hand care ruleaza perfect, la fel de bine precum calculatoarele noi.

Apoi, iti poti indrepta atentia si spre un calculator nou, in cazul in care nu te prea incanta ideea de a-ti alege unul second hand. Calculatoarele noi insa sunt destul de scumpe in comparatie cu calculatoarele second hand.

In cazul in care un calculator second hand ti se pare prea putin pentru tine, iar unul nou ti se pare prea scump, atunci poti sa te orientezi spre un calculator refurbished.

Calculatoarele refurbished sunt varianta ideala pentru ca sunt si ieftine, dar au si specificatii tehnice foarte bune.

Asadar, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante detalii in functie de care trebuie sa iti alegi calculatorul. Partea cea mai buna este aceea ca vei primi o perioada indelungata de garantie pentru echipament, indiferent daca acesta este all in one, nou, second hand sau refurbished.

Tot ce conteaza insa, este sa iti cunosti foarte bine nevoile dar si bugetul, pentru a stii cu exactitate spre ce categorie de echipamente trebuie sa iti indrepti atentia.

0 Shares
You May Also Like