Notiuni de baza cu Crypto

0 Shares
0
0
0

Investitia in piata valutara Crypto poate fi un dezavantaj pentru investitorul traditional, deoarece investitia direct in Crypto Currency (CC) necesita utilizarea de noi instrumente si adoptarea unor noi concepte. Deci, daca va decideti sa intrati in aceasta piata, veti dori sa aveti o idee foarte buna despre ce trebuie sa faceti si la ce sa va asteptati.

Cumpararea si vanzarea CC-urilor necesita alegerea unei platforme de schimb care se ocupa cu gestionarea monedelor pe care doriti sa le cumparati si sa le vindeti, fie acestea Bitcoin, Litecoin sau oricare dintre cele peste 1300 de monede existente.

Exista multe platforme de schimb din care sa alegeti si fiecare au modul lor de functionare. Cautati amanuntele care va intereseaza, de exemplu:
– verifica politicile, metodele si comisioanele fiecarei platforme
– Politicile si costurile de retragere
– Produsele pe care le comercializeaza, cum ar fi monede cripto, aur, argint etc.
– Costuri pentru tranzactii
– unde se efectueaza acest schimb? (SUA / Marea Britanie / Coreea de Sud / Japonia …)

Fiti pregatit ca procedura de configurare sa fie detaliata si lunga, deoarece astfel de platforme vor, in general, sa stie multe despre dumneavoastra. Este asemanator cu crearea unui nou cont bancar, deoarece ei doresc sa fie siguri ca sunteti o persoana de incredere si activa.

Se pare ca “increderea” este castigata de-a lungul timpului, deoarece platformele permit, de obicei, sa se inceapa doar investitii cu sume mici.

Platforma va tine investitiile dvs intr-un loc sigur. Multe dintre ele ofera “depozitare offline”, ceea ce inseamna pur si simplu ca monedele dvs. sunt tinute in siguranta inafara internetului pana cand indicati ca doriti sa faceti ceva cu ele. Exista destul de putine stiri cripto despre platforme de exchange care au fost hackuite si prin care monedele virtuale au fost furate.

Ganditi-va ca monedele dvs. se afla in ceva de genul unui cont bancar la Bursa, dar tineti cont ca monedele dvs. sunt doar digitale si ca toate tranzactiile sunt ireversibile. Spre deosebire de banca dvs., aceste burse nu au asigurare de depozit, deci trebuie sa stiti ca hackerii sunt intotdeauna acolo incercand tot ce pot pentru a ajunge la monedele Crypto pentru a incerca sa le fure.

Platformele de exchange ofera in general, conturi protejate prin parola, iar multe dintre acestea ofera scheme de autorizare cu 2 factori – ceva care trebuie luat in considerare pentru a va proteja contul de hackeri.

Avand in vedere ca hackerii doresc sa prade platformele si contul dvs., recomandam intotdeauna sa utilizati un portofel digital pentru monedele dvs. Este relativ usor sa mutati monedele dintre contul de exchange si portofel. Asigurati-va ca alegeti un portofel care manipuleaza toate monedele pe care doriti sa le cumparati si sa le vindeti.

Portofelul dvs. este, de asemenea, dispozitivul pe care il utilizati pentru a “cheltui” monedele cu comerciantii care accepta platile CC. Cele doua tipuri de portofele sunt “fierbinti” si “reci”. Portofelele fierbinti sunt foarte usor de utilizat, dar vor lasa monedele expuse la internet, dar numai pe computerul dvs., nu pe serverul Exchange.

Portofelele reci utilizeaza medii de stocare offline, cum ar fi stick-uri de memorie specializate hardware si imprimari simple pe hartie. Folosirea unui portofel rece face tranzactiile mai complicate, dar acestea sunt cele mai sigure.

Portofelul contine cheia “privata” care autorizeaza toate tranzactiile pe care doriti sa le initiati. De asemenea, aveti o cheie “publica” care este distribuita in retea, astfel incat toti utilizatorii sa va poata identifica contul cand este implicat intr-o tranzactie cu dvs.

0 Shares
You May Also Like