Cum sa alegi o rochie de ocazie perfecta pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba despre participarea la un eveniment important, deja femeile se gandesc la alegerea rochiei ideale, asa ca vor incepe sa caute pe la magazinele online sau vor cauta pe site-urile de specialitate cele mai noi rochii de ocazie, pentru a stii exact spre ce model de rochie trebuie sa isi indrepte atentia.

Ei bine, lucrurile insa nu stau atat de simplu pentru femei, pentru ca alegerea unei rochii trebuie facuta in functie de mai multi factori. De exemplu sunt femei mai plinute, asa ca pentru ele sunt indicate acele rochii marimi mari, in timp ce femeile mai micute si mai slabute isi vor lua rochii marimi mici.

Atunci cand femeile isi doresc sa isi cumpere o rochie, cu siguranta vor tine cont si de materialul din care aceasta este croita, asa ca pe timpul verii isi pot indrepta atentia spre o rochie din matase de exemplu, care le va oferi o mai mare libertate de miscare.

Nici ideea de a alege o rochie din dantela nu ar fi una tocmai rea, mai ales ca dantela este un material care daca ar fi sa fie caracaterizat printr-un singur cuvant, acela ar fi rafinament.

Deasemenea, pentru perioada rece, si anume pentru sezonul toamna – iarna, femeile au posibilitatea de a se orienta spre o rochie din catifea, pentru ca acest material este mai grosut decat matasea de exemplu, si tine de cald.

Ei bine, pe langa material, femeile vor tine cont si de soldurile si de coapsele lor atunci cand isi vor alege rochiile, iar daca soldurile si coapsele sunt late si groase comparativ cu restul corpului, atunci ar cam fi de evitat rochiile scurte si foarte incarcate in partea inferioara a corpului, pentru ca acestea vor scoate intr-un mod neplacut in evidenta linia soldurilor.

Tocmai din acest motiv, ar fi de preferat o rochie mai larga in partea de jos, de tip clos de exemplu. Daca insa talia este mai mare, atunci se poate alege o rochie care sa schimbe linia taliei prin ducerea sa mai jos sau mai sus.

Un alt factor foarte important de care se va tine cont in momentul in care se va alege o rochie, este reprezentat de brate, mai exact de modul in care arata acestea, pentru ca sunt femei cu brate subtiri, dar si femei cu brate groase. Pentru femeile cu brate subtiri, orice model de rochie poate sa fie ideal, insa pentru femeile care au bratele groase, nu toate sunt recomandate.

Asadar, femeile care au bratele mai groase ar cam trebui sa isi aleaga rochii cu maneci largi, care pot acoperi cel putin trei sferturi din mana.

Inaltimea este iarasi un lucru de care femeile ar trebui sa tina cont in momentul in care isi aleg o rochie.

Ei bine, din ceea ce se poate observa, doamnele si domnisoarele trebuie sa tina cont de o multime de lucruri atunci cand isi aleg o rochie, insa cel mai important este ca indiferent de modelul ales, sa se simta cat mai confortabil in rochia pe care o poarta.

0 Shares
You May Also Like