Ce este optimizarea seo?

0 Shares
0
0
0

Cuvantul SEO reprezinta o prescurtare a expresiei englezesti Search Engine Optimization, care tradusa in limba romana inseamna optimizarea pentru motoarele de cautare.

Ei bine, seo este un proces realizat de catre specialisti, care are rolul de a ajuta un site sau un blog personal sa aiba un trafic foarte mare.

Daca te intrebi de ce are nevoie un blog de optimizarea seo, raspunsul l-am oferit mai sus, si anume faptul ca acest proces ajuta blogul sa aiba un numar cat mai mare de vizitatori.

Acest lucru este benefic pentru fiecare detinator de blog, pentru ca unii isi doresc ca toata lumea sa le viziteze blogul, in timp ce altii se axeaza pe anumite teme si subiecte, si isi doresc sa intre in contact numai cu persoane care au cunostinte in domeniul respectiv.

Deci, putem spune ca optimizarea seo poate ajuta un detinator de blog sa intre in contact numai cu oamenii care isi doreste.

Ei bine, daca stam insa sa discutam despre site-uri, aici lucrurile sunt mai complexe pentru ca putem discuta despre mai multe tipuri de site-uri.

De exemplu putem discuta despre site-uri de stiri, unde se publica tot timpul stiri, iar detinatorul site-ului isi doreste sa aiba un numar cat mai mare de vizitatori unici in fiecare zi.

Deasemenea, putem sa discutam despre un magazin online, iar in acest caz optimizarea seo poate sa fie considerate ca fiind o strategie foarte eficienta pentru afacere.

De ce? Pentru ca vanzarile facandu-se in mediul online, cu cat mai multa lume cunoaste site-ul oficial al magazinului online, cu atat mai multa lume poate sa devina client al magazinului online respectiv.

Un astfel de magazin online se poate promova insa foarte eficient si prin intermediul retelelor de socializare, iar aici putem oferi drept exemplu o pagina Facebook oficiala a magazinului online, unde sa fie prezentate toate produsele scoase la vanzare de magazin.

Chiar si in cazul in care discutam despre alte firme, care nu isi desfasoara activitatea in mediul online, putem spune ca optimizarea seo poate sa fie o strategie eficienta de promovare a afacerii.

De ce? Pentru ca in momentul in care site-ul oficial al firmei incepe sa fie promovat de catre specialisti, acesta va urca pozitii importante in paginile cu rezultate Google, iar astfel site-ul va deveni din ce in ce mai vizibil pentru toata lumea.

Daca tot nu ai inteles pana acum despre ce este vorba, cu cat un site al unei firme are o clasare mai buna in pagina cu rezultate oferita de catre Google, cu atat sansele sa fie mai accesat sunt mai mari.

In acest fel, din multimea de vizitatori unici pe site, o mare parte dintre acestia pot sa devina imediat clienti ai firmei.

Ei bine, acum ca am discutat pe scurt despre ceea ce presupune acest proces, trebuie doar sa mai cauti optimizare seo Braila, si cu siguranta vei gasi o firma de top care iti va putea fi de mare ajutor.

Daca vei opta pentru promovarea site-ului sau a blogului personal prin aceasta modalitate, cu siguranta succesul va fi unul pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like