Cum sa alegeti un scaun de birou?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locul actual de munca presupune sa petreceti 8 ore zilnic de luni pana vineri la birou, cu siguranta trebuie sa va asigurati de faptul ca folositi un scaun de birou potrivit.

Exista pe piata o mare varietate de astfel de scaune, dar cu siguranta nu fiecare dintre acestea este potrivit pentru dvs. Un scaun potrivit pentru dvs., sunt sanse foarte mari ca unui coleg de la birou sa nu ii fie potrivit, asa cum si scaunul unui coleg se poate sa nu vi se potriveasca.

Pentru a alege cel mai potrivit scaun de birou, exista cateva detalii importante pe care trebuie sa le luati in considerare, iar in randurile care urmeaza puteti afla despre ce este vorba.

1. Ergonomie

Ergonomia joaca in general un rol central in achizitionarea de scaune de birou, iar alegerea unui scaun ergonomic este ideala pentru sanatatea dvs. De fapt, studiile arata ca un scaun ergonomic bun poate oferi unele avantaje, si poate contribui chiar si la reducerea accidentele rezultate din munca in birou. Se spune ca un astfel de scaun chiar permite reducerea problemelor cu care multi dintre angajatii de la birou se confrunta, iar aici ne referim la dureri de cap, umar, spate si brat.

2. Mecanismul de reglare a inaltimii si inclinarii scaunului

Un scaun de birou bun ergonomic trebuie sa fie usor reglabil. In ceea ce priveste inaltimea scaunului, o variatie intre 40 si 52 cm de la sol este buna pentru majoritatea oamenilor. In ceea ce priveste unghiul scaunului, un interval de cel putin 5 grade inainte si inapoi este un bun punct de plecare.

3. Controale de reglare accesibile in pozitia de sedere.

Luati in considerare daca un scaun poate fi reglat cu usurinta (cautati parghiile pneumatice sau elevatoarele de gaz pentru ajustarea usoara a inaltimii). Si amintiti-va ca majoritatea utilizatorilor prefera scaunele de birou care se rotesc cu 360 de grade fara prea mult efort.

4. Reglarea adancimii scaunului

De asemenea, va trebui sa luati in considerare daca adancimea unui scaun (masurat din spate in fata) poate fi ajustata. Unele scaune ofera posibilitatea reglarii adancimii prin alunecarea scaunului inapoi spre spatarul fix. Exista scaune care tin sezutul fixat si ofera un spatar care se misca inainte si inapoi.

5. Cotiere

Cotierele sunt un alt lucru de luat in considerare. Se recomanda ca inaltimea cotierei sa fie reglabila pentru a permite bratelor sa se odihneasca confortabil si umerilor sa se relaxeze.

Coatele si antebratele ar trebui sa se sprijine usor, iar antebratul nu ar trebui sa fie pe cotiera cand tastati. Unele scaune ofera personalizari suplimentare, cum ar fi cotierele amovibile sau cotierele care va permit sa scurtati sau sa mariti distanta dintre ele.

6. Spatar reglabil

Unele scaune ofera un spatar care se inclina inainte si inapoi, ceea ce este util pentru inclinare. Uneori chiar si in inaltime, daca spatarul este separat de scaun. Daca un spatar inclina mai mult de 30 de grade, totusi, asigurati-va ca scaunul are si o tetiera, pentru sprijin suplimentar la nivelul coloanei vertebrale.

Spatarul trebuie sa aiba un mecanism de blocare pentru a-l putea bloca dupa determinarea unghiului potrivit pentru spate. Spatarul reglabil permite un scaun dinamic care previne riscurile de fixare prelungita.

Acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere daca intentionati sa alegeti un scaun de birou. Specialistii recomanda alegerea unui scaun birou cu support picioare SIB 707.

Nimic nu este mai potrivit decat un scaun de birou de calitate superioara, care va ofera suport pentru picioare. Avand un astfel de scaun, nu veti pune nici un fel de presiune suplimentara pe picioare, si veti avea o pozitie confortabila la birou.

0 Shares
You May Also Like