Cum poti scapa de cearcane?

0 Shares
0
0
0

Pielea din jurul ochilor este mult mai delicata si mult mai subtire decat pielea din toate celelalte zone ale corpului, motiv pentru care are mereu nevoie de ingrijire speciala, mai ales datorita faptului ca este si o zona in care nu se gasesc glande sebacee, dar si datorita faptului ca are o textura foarte fina.

De foarte multe ori, aceasta zona a chipului reflecta neglijenta sau un stil de viata haotic care cuprinde nopti nedormite, consum excesiv de alcool sau tutun, ori stresul sau anumite probleme de sanatate ascunse.

Tocmai acestea sunt si motivele pentru care pot sa apara cearcanele, iar mai apoi sa incercam fiecare dintre noi sa gasim cel mai bun tratament cearcane.

Referitor la cearcane, trebuie mentionat faptul ca ele pot sa apara la absolut orice varsta, chiar si in adolescent, insa de cele mai multe ori, persoanele invarsta se confrunta cu aparitia cearcanelor.

Pentru a preveni aparitia cearcanelor, fiecare persoana trebuie sa urmeze un regim alimentar echilibrat din punct de vedere nutritional, iar regimul respectiv trebuie sa include fructe si legume proaspete, lactate, fasole, linte sau alte cereal integrale.

Plus de asta, exercitiile fizice impreuna cu mai multe tehnici de respiratie profunda pot sa ajute la o circulatie mai buna a sangelui, pot sa oxigeneze foarte bine creierul sis a tina sub control nivelul de stres.

Daca nivelul de stres este este tinut sub control, somul si relaxarea sunt si ele doua componente importante, care daca sunt respectate, previn aparitia cearcanelor.

Trebuie insa mentionat faptul ca totusi, exista si persoane care urmeaza un regim alimentar foarte bun, dar care datorita programului de la locul de munca, foarte obositor, acumuland si mult stres, se lupta totusi cu aparitia cearcanelor.

In aceasta situatie, persoanele respective pot opta chiar si pentru o interventie chirurgicala care sa ii ajute sa scape de cearcane, insa in conditiile in care teama unei interventii chirurgicale este mare, iar pretul este deasemenea mare, se pot gasi diferite solutii si remedii naturale impotriva cearcanelor.

Un prim truc foarte simplu care reduce cearcanele si care poate da stralucire ochilor alungand oboseala este acela de a folosi sucul de castravete pentru o revigorare instanta.

Astfel, vor trebui aplicate felii de castravete pe ochi, sau acestea vor trebui stoarse de suc, dupa care, cu o discheta demachianta va trebui aplicat sucul respective in zona ochilor. Intr-un timp foarte scurt se vor vedea si rezultatele.

Se poate crea un suc din cartofi cruzi si suc de castravete, care amestecat si alicat in zona ochilor poate sa ajute rapid la indepartarea cearcanelor.

Pentru ca rezultatele sa fie si mai spectaculoase, ar trebui sa fie amestecate si cu putina zeama de la o lamaie, aceasta fiind bogata in vitamina C, si ajutand foarte mult la hranirea pielii in profunzime.

Sucul de rosii poate sa fie si el un remediu foarte bun impotriva cearcanelor, pentru ca rosiile au proprietatea de a deschide nuanta pielii si de a-i oferi acesteia luminozitate.

Un ultim truc prezentat, ar fi acela de a amesteca pudra de rurmeric cu ananas, si apoi amestecul respectiv aplicat pe cearcane, acestea vor fi eliminate rapid.

0 Shares
You May Also Like