Comenzile tale intarzie mult? Solutii pentru optimizarea unui site livrare mancare

0 Shares
0
0
0

Un site livrare mancare nu mai inseamna demult doar cateva produse insirate pe o pagina web, cu preturile afisate si cu numarul de telefon pentru preluarea comenzilor.

Astazi, pe site-urile profesioniste ai posibilitatea de a face comentarii si a da chiar note pentru serviciile oferite, in vreme ce administratorii au la indemana instrumente electronice pentru controlul total al afacerii, direct din fata calculatorului sau de pe telefonul mobil.

Acestea pot conta uneori mai mult decat toate investitiile tale in logistica si in echipamente HORECA. De asemenea, un site livrare mancare fara o interconectare cu retelele sociale la moda risca sa ramana intepenit in proiect si fara posibilitatea de a-si mari baza de clienti.

Nu in ultimul rand, un site profesionist pentru livrarea de mancare trebuie sa ofere posibilitatea clientului de a interactiona cu personalul si chiar de a-si urmari propria comanda. Iar daca acesta mai ofera si posibilitatea platilor online, atunci chiar merita sa faci o investitie intr-o optimizare de acest gen.

Mai putini nervi, mai multa eficienta

Un prim lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere atunci cand iti construiesti un site de livrare mancare este ca acesta sa fie cat mai aerisit si mai intuitiv cu putinta. Acest lucru este realizat astazi de firme cu experienta in web design, insa nu totul tine doar de aspect.

Este necesara si o optimizare a site-ului, astfel incat paginile sa se incarce usor, iar potentialii clienti sa nu piarda minute bune pana trec de la un produs la altul.

Pe de alta parte, un bun site de livrare mancare iti poate creste in mod considerabil volumul de vanzari, daca vei sti cum sa il folosesti la capacitatea lui maxima. Din acest punct de vedere, un prim aspect constatat este o gestionare mai eficienta a sistemului de comenzi.

Practic, de la prima comanda preluata prin telefon sau direct de pe calculator, online, acestea vor fi inregistrate si gestionate corespunzator. Vei sti intotdeauna cate comenzi ai preluat intr-un anumit interval de timp si cate ai onorat.

Totodata, vei putea sti in orice moment unde se afla comanda solicitata de client, cata vreme platforma ta web va fi conectata la un sistem GPS. In acest mod, vei avea o oglinda clara a eficientei angajatilor, precum si a problemelor de natura logistica ce pot aparea in operatiunea de livrare.

Promovarea produselor conexe si a reducerilor

Nu in ultimul rand, un site livrare mancare online va trebui sa se adapteze sezonului de promotii si reduceri si sa aibe in spate un soft pentru gestiune restaurant, asemenea marilor lanturi de magazine. Evenimente precum Black Friday ori sarbatorile de iarna iti pot rotunji substantial veniturile, daca vei sti cum sa te pozitionezi pe piata.

Din acest punct de vedere site-urile de livrari la domiciliu pot apela la lista proprie de produse, pe care o pot suplimenta periodic, in functie de sezon. Aceasta trebuie insa actualizata in permanenta cu fotografii noi si preturile la zi. Iar acest lucru se poate face direct de pe telefon, prin acces facil la toate categoriile de pe site.

0 Shares
You May Also Like