Ce secrete ascund ceasurile vechi si noi?

0 Shares
0
0
0

Ceasurile cu care eram obisnuiti pana de curand s-au schimbat mult in ultimii ani. Noul concept de ceas pe care toti marii producatori de electronice il produc se numeste ceas inteligent si este capabil de indeplinirea unor functii care il transforma mai degraba intr-un gadget. Exista multe astfel de ceasuri, unele dintre ele avand avantajul unui design deosebit, care seamana cu al unui ceas clasic.

Din multitudinea de ceasuri disponibile acum pe piata pricine poate alege modelul care ii place. Dupa avansul extraordinar al tehnologiei, multi au afirmat chiar ca ceasurile inteligente pot crea probleme producatorilor traditionali de ceasuri mecanice, automatice sau ceasuri quartz.

Persoanele care poarta ceasuri au pretentii diferite de la astfel de accesorii. Totusi, ceasul tinde sa devina mai mult decat un simplu accesoriu, prin modelele de ceasuri inteligente aparute in ultima vreme asigurandu-se foarte multe functii utile in viata cotidiana a oamenilor.

Fiecare clasa de ceasuri se distinge insa prin avantaje, dar si dezvantaje de care trebuie sa fim constienti mereu atunci cand facem o alegere. In general, piata ceasurilor de lux nu a suferit schimbari mari de-a lungul timpului, in prinvinta cererii din partea publicului. Fiecare tip de ceas, fie el “inteligent” sau nu, are parte de un public dedicat, care va cumpara modelele din clasa respectiva indiferent de schimbarile si noutatile aparute.

Ceasurile inteligente au ca avantaj functionalitatea. Ele pot ajuta la citirea prognozei meteo, la initierea si primirea unor apeluri telefonice si au incorporata si functia de GPS, pe langa multe alte optiuni utile oamenilor. Afisajul unui ceas inteligent se poate adapta, in cazul unor modele, astfel incat el sa arate exact ca un ceas clasic, plin de stil si eleganta.

Deocamdata, ceasurile inteligente sunt destul de scumpe, insa pretul lor va scadea cu siguranta in viitor, exact asa cum s-a intamplat cu telefoanele mobile si smartphone-urile in trecut. Cu siguranta, insa, ceasurile inteligente nu le vor scoate de pe piata pe cele clasice, cu atat mai putin pe cele de lux. Marci precum Rolex, Fossil, Breitling, Omega, Patek Phillipe sau altele vor avea mereu clientii lor fideli ce nu vor renunta la pasiunea pentru ceasurile elegante.

Un ceas clasic va spune intotdeauna mult mai multe lucruri despre persoana care il poarta. El indica statutul acelei persoane, chiar clasa lui sociala, si atrage atentia in mod pozitiv asupra purtatorului lui. Ceasurile inteligente fac parte din categoria produselor electronice, iar in aceasta clasa conteaza mult noutatea, ea fiind imediat adoptata de cei pasiotanti de tehnologia in domeniu.

Astfel, daca acum un ceas inteligent abia lansat costa multi bani si pare a avea functii extraordinare, in viitorul apropiat el isi va piede mult din valoare, asadar, nu este o investitie foarte buna. In schimb, un ceas clasic nu isi pierde valoarea, ci poate chiar sa si-o mareasca. Multi colectionari vor sa isi imbunatateasca seria de ceasuri prin adaugarea unor modele rare sau a unor ceasuri produse in editie limitata, ei fiind dispusi adesea sa achite sume foarte mari de bani daca isi doresc cu adevarat un anumit tip de ceas.

0 Shares
You May Also Like