Ce proprietati are aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta medicinala cu o traditie impresionanta, dat fiind faptul ca planta exista de acum cateva mii de ani. Indiferent daca este vorba despre tratamentul ranilor, afectiunilor ale pielii, afectiunilor gastro-intestinale, durerilor articulare, gingiviteu sau arsurilor solare: Aloe vera este solutia ideala pentru remedierea acestor probleme.

Aloe vera – o planta medicinala de exceptie

Este una dintre cele mai vechi si acum cele mai cunoscute plante medicinale de pe Pamant. Aspectul de aloe vera este mai mult o reminiscenta a unui cactus, dar la fel ca ceapa este o planta de crin si de aceea este numita si crinul desertului. Aloe vera provine initial din Peninsula Arabica, dar astazi se simte ca acasa in India si Mexic, printre altele.

O caracteristica speciala a aloei vera salbatice este ca poate trai fara ploaie luni intregi. Acest lucru se datoreaza faptului ca poate stoca o cantitate incredibila de apa in frunzele sale carnoase, spinoase, pe care le hraneste in timpul secetei.

Aceasta capacitate de depozitare se datoreaza unei structuri asemanatoare unui gel din interiorul frunzelor.

Acest asa-numit gel de aloe vera ajuta si planta sa se vindece prin micsorarea si inchiderea ranilor (de exemplu, taieturi). Inainte de a cauta aloe vera de vanzare, ar fi indicat sa cititi in continuare unele informatii interesante despre beneficiile oferite de aceasta planta magica.

Gel de Aloe Vera – un medicament universal

Gelul de aloe vera este realizat din interiorul carnos al frunzelor, presat si stabilizat, de exemplu, prin pasteurizare. Pentru a prelungi durata de valabilitate a gelului de frunze, se folosesc metode precum uscarea prin congelare sau pulverizare.

Gelul de aloe vera poate fi utilizat atat extern cat si intern. In ceea ce priveste aplicatia interna, cu siguranta, ar trebui sa acordati atentie descrierii produsului, deoarece nu orice gel poate fi luat.

Aloe vera vindeca arsurile

Leziunile grave de arsura sunt extrem de dureroase si sunt adesea asociate cu dizabilitati, boli mintale si chiar cu moartea. Tratamentul este inca considerat a fi deosebit de problematic. Cu toate acestea, exista mai multe studii care au aratat ca gelul de aloe vera are un efect eficient asupra leziunilor prin arsura.

Aloe vera amelioreaza reactiile pielii dupa radiatii

Radioterapia pentru cancer este adesea insotita de iritare severa a pielii sau chiar de rani deschise. Drept urmare, atat succesul terapiei, cat si calitatea vietii bolnavilor de cancer sunt puternic afectate.

Un studiu publicat in Indian Journal of Palliative Care a examinat modul in care gelul de aloe vera afecteaza modificarile pielii induse de radiatii.

Cercetatorii au inclus 57 de pacienti cu tumori la nivelul capului sau gatului care au primit radioterapie. In timp ce grupul de test a fost furnizat extern cu gel, grupul de control a primit doar tratamentul standard.

Cercetarile au aratat ca iritatia pielii la acei pacienti care au fost tratati cu gel de aloe vera a aparut mai tarziu si a fost mai putin grava. In plus, un ciclu de radiatii ulterior a aratat ca grupul de aloe a avut mai putine dureri. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca gelul de aloe vera are un efect extrem de pozitiv asupra afectarii radiatiilor.

Aloe vera poate fi utilizat excelent si pentru boli de piele, cum ar fi dermatita si psoriazisul, pe care majoritatea medicilor o clasifica ca fiind incurabile.

0 Shares
You May Also Like