Care sunt diferitele instrumente de web design?

0 Shares
0
0
0

Domeniul web design-ului este un domeniu extrem de vast si de complex. Testimonialele web design sunt caracteristici esentiale, atat in ceea ce priveste feed-back-ul pentru firma de web design in cauza, cat si pentru clientii noi, care cauta sa vada cat de bune sunt serviciile acesteia. Un exemplu de astfel de testimoniale web design puteti gasi pe www.itexclusiv.ro.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre care sunt principalele instrumente web design.

Exista o varietate de instrumente web design din care putem alege, de la programe super-complexe pana la cele de baza, care se gasesc in aproape fiecare computer personal. Practic, oricine are acces la internet si ceva timp la dispozitie poate construi un site complet functional fara a fi nevoie sa participe la cursurile unei scoli de design.

Designerii web profesionisti au, de asemenea, o serie de instrumente de design din care pot alege, majoritatea dintre acestea fiind capabile sa creeze elemente grafice captivante din punct de vedere vizual. Instrumentele web design comune includ software-uri de web design comerciale, constructori de site si procesoare de text.

Programele software  de web design comerciale sunt instrumente web design care pot fi utilizate atat de catre incepatori, cat si de profesionisti. Exista o mare varietate de programe din care putem alege, iar unele sunt, cu siguranta, mai sofisticate decat altele.

Cele mai simple tipuri de astfel de programe sunt, de obicei, editoare de template-uri, care permit utilizatorilor sa introduca text si elemente grafice in chenare specifice. Optiunile mai complexe permit caracteristici de template similare, insa, cu mult mai multa libertate pentru a modifica fiecare template si a adauga codificare suplimentara pentru a face ca designul sa se potriveasca cu preferintele utilizatorului.

Constructorii de site sunt, de asemenea, instrumente web design care sunt, de obicei, rezervate utilizatorilor lipsiti de experienta. Acestea se gasesc in mediul online, adeseori, ca parte a pachetului de servicii oferit de compania care ofera hosting-ul.

Utilizatorii aleg, pur si simplu, un template pre-definit si adauga text si elemente grafice. Optiunile in ceea ce priveste design-ul pot fi extrem de limitate pentru constructorii de site, insa, cu ajutorul acestora pot fi create site-uri cu aspecte destul de profesionale si atractive.

Procesoarele Word pot fi, de asemenea, considerate instrumente web design, chiar daca numai designerii calificati sunt, de obicei, capabili sa foloseasca aceasta metoda. HTML (HyperText Markup Language) reprezinta principalul limbaj de programare folosit pentru a crea site-uri web si este limbajul primar pe care motoarele de cautare il inteleg. Instrumentele web design au, in general, template-uri care folosesc o interfata grafica pentru a face proiectarea site-urilor mai usor de realizat pentru cei neexperimentati, insa codul HTML este adaugat in continuare.

Atunci cand folosim un procesor de text, nu exista, de obicei, niciun fel de interfata grafica. Designerul trebuie sa introduca tot codul HTML manual. Acesta poate fi un proces lung si obositor, insa poate oferi mai mult control in comparatie cu produsele de design comerciale.

0 Shares
You May Also Like