Care sunt avantajele capsulelor de cafea?

0 Shares
0
0
0

In trecut, oamenii treceau pragul magazinelor pentru a-si cumpara o punga de cafea boabe, sau un pachet de cafea macinata, pentru a-si savura cafeluta in fiecare zi, sau pentru a-si servi musafirii.

In ultimul timp insa, din ce in ce mai multe persoane au diverse preferinte atunci cand vine vorba despre cafea, astfel ca unii au renuntat la ideea de a-si cumpara cafeaua macinata sau boabe pe care o cunoastem cu totii, si au trecut la cafea capsule. Dat fiind faptul ca din ce in ce mai multa lume isi indreapta atentia spre cafea capsule, vom prezenta in cele ce urmeaza cateva avantaje ale acestui tip de cafea.

Capsulele de cafea sunt ideale pentru a face un espresso de calitate

Metodele traditionale de espresso au atat de nevoie de mai multe elemente pentru a obtine acea bautura delicioasa pe care o cunoastem cu totii; iar aici amintim macinarea cafelei, dozarea si umplerea cafetierei macinate. Si asta inainte sa incepeti sa folositi masina de espresso.

Un sfat util pentru a obtine cu usurinta una sau mai multe din aceste cesti de espresso, ar fi acela de a va indrepta atentia spre capsule cafea, pentru ca deja in aceste capsule se regaseste cafea care a fost deja macinata, masurata si presata pentru o extractie optima.

Cafeaua ramane proaspata mai mult timp

Capsulele de cafea sunt sigilate ermetic, astfel ca, cafeaua macinata este foarte bine pastrata, iar din acest motiv aromele cafelei proaspat macinate sunt pastrate pana cand capsula este deschisa si se utilizeaza cafeaua. (Spre deosebire de cafeaua normala, care incepe sa se deterioreze de indata ce este impamantata). Puteti cumpara mai multe pachete capsule cafea fara sa va faceti griji ca vor fi invechite inainte de a le putea folosi.

Un pachet de cafea capsule inseamna mai putina curatare si mai putine pierderi

Toata cafeaua macinata este continuta in capsule, chiar si dupa extractie, astfel ca nu se imprastie laptele de cafea pe masa atunci cand se administreaza dozare, umplerea sau golirea. Nici o cafea risipita, pentru ca nu au cum sa se produca pierderi.

Masinile de cafea sunt mai usor de folosit

Majoritatea sistemelor pentru capsule de cafea sunt destinate persoanelor care nu au pregatire speciala pentru a lucra intr-un bar sau intr-o cafenea. Acestea tind sa fie masini semi-automate sau complet automate, de obicei necesitand mai putine intretinere si curatare decat echipamentele traditionale de espresso. Masinile speciale care folosesc cafea capsule ofera un avantaj deoarece:

  • Sunt usor de folosit, astfel ca trebuie doar sa plasati capsulele in masina si apasati un buton pentru a extrage espresso.
  • Este accesibila tuturor o asemenea masina, nu doar celor cu abilitati tehnice.
  • Este de incredere o asemenea masina pentru facut cafea, iar dvs. veti stii sigur ca veti produce espresso de cafea de calitate de fiecare data cand utilizati masina.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc sa va indreptati atentia spre capsule de cafea, dar si spre o masina care sa va permita realizarea cafelei cu ajutorul capsulelor. In acest fel, veti servi o cafea de calitate superioara, o cafea cum doar intr-un restaurant sau intr-o cafenea mai puteti savura.

0 Shares
You May Also Like