Ar trebui sa-mi amanetez lucrurile de valoare?

0 Shares
0
0
0

In momentele in care veniturile stagneaza, costurile de trai cresc rapid sau economia se indreapta spre un minim istoric, indivizii se pot gasi cu foarte putine optiuni financiare la indemana, dar isi pot schimba bunurile pentru bani rapid, pentru a-si atinge scopurile.

Dar  predarea valorilor voastre, va poate scoate intr-adevar din necazuri? Ar putea, dar depinde de ceea ce trebuie sa vinzi si de cum te descurci. Pentru amanet electronice, acceseaza Bestamanet.ro.

Cum functioneaza Magazinele de amanet.

Un broker de amanet, persoana care opereaza un magazin de amanet, va va imprumuta bani pe baza unui procentaj din valoarea elementului pe care doriti sa-l amanetati.

In mod obisnuit, termenii schimbului vor include o rata a dobanzii la suma de numerar pe care o primiti si un termen pana la care trebuie sa rambursezi imprumutul, plus dobanda.

Nerespectarea acestui termen poate insemna ca pierdeti elementul, care va ramane in proprietatea casei. Limitarile in care sunt solicitate operatiunile de amanet din S.U.A. sunt reglementate de legea statului si, ca atare, pot exista unele diferente intre politicile si procedurile pentru casele de amanet din diferite zone.

Articolele “amanetabile”

Aproape orice element care are valoare monetara poate fi amortizat. Acestea includ articole de imbracaminte, bijuterii, bunuri de uz casnic, articole de menaj, masini si unelte motorizate. Cu toate acestea, o cerinta generala este ca elementul sa fie usor portabil, usor de transferat si suficient de mic pentru a fi afisat la casele de amanet.

Punerea in valoare a obiectelor va poate oferi acces rapid la numerar, fara verificarea creditelor si a documentelor asociate cu imprumuturile traditionale, obtinute de la institutiile financiare de tip bancar.

Si in cazul in care nu va puteti califica pentru imprumuturi de la aceste institutii, este putin probabil ca un broker de amanet sa refuze sa va imprumute fondurile, deoarece elementul detinut ca garantie poate acoperi de obicei suma imprumutata.

Cu toate acestea, in ciuda usurintei cu care puteti obtine aceste “imprumuturi garantate” dintr-o casa de amanet, trebuie sa aveti in vedere cu atentie ideea de a va decide inainte sa va predati obiectele de valoare.

Urmatoarele sunt cateva dintre aspectele care ar trebui luate in considerare:

Cat de nepretuita sau de neinlocuit este proprietatea dvs.?

Luati in considerare posibilitatea ca dvs. sa nu puteti rambursa imprumutul la timp, determinand pierderea proprietatii. In acest caz, ati putea inlocui elementul? In cazul in care elementul poate fi usor inlocuit, atunci riscul este unul foarte mic.

Cu toate acestea, elementele cu valoare sentimentala, in special cele de familie si obiectele personalizate, sunt de obicei de neinlocuit. Pentru aceste elemente, trebuie acordata o atentie deosebita, daca nu aveti de gand sa va pierdeti proprietatea.

Cat de repede veti putea rambursa imprumutul?

Daca sunteti sigur (a) ca veti putea rambursa imprumutul pe termen scurt, amanetarea unui element poate avea sens, chiar daca este ceva considerat de nepretuit. Cu toate acestea, daca este posibil sa nu puteti rambursa imprumutul pe termen scurt, luati in considerare daca este posibil ca acesta sa aiba un sens financiar mai bun, pentru a explora alte optiuni de imprumut.

Dobanda pentru un imprumut de amanet se adauga in timp si se poate acumula intr-o suma semnificativa, daca contractul este in vigoare pentru o perioada indelungata.

 

0 Shares
You May Also Like