Ce putem spune despre comertul online in Romania?

0 Shares
0
0
0

Din momentul in care internetul a ajuns sa fie cea mai importanta sursa de informatie pentru fiecare dintre noi, totul a trecut din mediul online in mediul offline.

Chiar si comertul, despre care nu am fi crezut in urma cu mai mult timp ca poate sa ajunga in mediul online, se pare ca a ajuns la cifre fabuloase in mediul online in ultimii ani, daca stam sa discutam doar despre comertul online din tara noastra.

Se pare ca pana acum, mai bine de 6.7 milioane de romani au facut cel putin odata cumparaturile din mediul online, iar un cumparator online face in medie cel putin 8 achizitii pe an.

Tot conform statisticilor, se pare ca la noi in tara exista mai bine de 5000 de magazine online, iar cifra vanzarilor din ultimii ani a trecut de 1.5 miliarde de euro anual. Un alt amanunt important este faptul ca majoritatea clientilor au platit produsul ramburs la livrare.

Ei bine, modalitatile de promovare si de crestere a vanzarilor prin margetingul online sunt foarte multe, astfel ca putem intalni in primul rand mobile marketing-ul, care pentru a fi implementat de catre magazinele online, acestea trebuie sa urmareasca minim un tutorial mobile marketing, sau pot apela la ajutorul specialistilor in acest domeniu.

Acest tip de marketing online se bazeaza si pe reclamele optimizate pentru mobil, sip e reclamele cu click to call, dar si pe reclamele bazate pe locatie.

Email marketing-ul reprezinta o alta modalitate prin care se pot promova magazinele online, iar pe langa aceasta modalitate de promovare a afacerii prin marketingul online, mai putem sa amintim si Googke Adwords care se refera la reclamele pe cautari.

Facebook Ads poate reprezenta deasemenea o modalitate de marketing online foarte utila, si se refera la reclamele targhetate pe interesele utilizatorilor.

Remarketingul, care se identifica datorita afisarii reclamelor targhetate utilizatorilor care au parasite un site, conform produselor accesate de catre acestia, reprezinta o alta modalitate de marketing online, care se pare ca da rezultate in prezent.

Un alt amanunt extrem de important de care ar cam trebui sa tina cont magazinele online, ar fi acela ca prezentarile video ale produselor pot sa creasca cifra vanzarilor incredibil de mult. Au fost cazuri in care anumite produse care au fost prezentate video au fost vandute cu aproximativ 64 – 85 % mai mult decat inainte de a fi promovate in acest fel.

Tot privind modalitatile de marketing online pentru promovarea si vanzarea produselor unei companii, am putea aminti content marketingul ca fiind o alta modalitate foarte eficienta, aceasta modalitate bazandu-se pe scrierea de articole pe site, realizarea tutorialelor, etc.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, in ultimii ani de zile, comertul online din Romania a avut o evolutie incredibila, iar acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura campaniilor de marketing online pentru care au optat antreprenorii, insa pe langa aceste campanii de marketing online, cu siguranta a contat si conteaza foarte mult si calitatea produselor si serviciilor pe care acestia le ofera clientilor.

0 Shares