De cand a aparut motorul de cautare Google, au existat foarte multe update-uri ale algoritmilor sai de cautare, iar webmasterii au fost nevoiti de fiecare data sa tina pasul cu acesti algoritmi, schimband si strategiile seo, pe masura ce noile update-uri erau implementate. Daca vrei optimizare site la cele mai bune preturi, intra pe site-ul ItExclusiv.ro.
Una dintre schimbarile notabile (update-uri), este recentul update Google Panda, ce-ti poate afecta serios strategia de SEO.
Ce reprezinta upgrade-ul Google Panda.
Panda nu este doar “un alt update” al algoritmilor de cautare Google, unul dintre multele pe care le-am putut observa in ultimii ani. Unul dintre cele mai importante lucruri despre Panda, este faptul ca foloseste review-eri reali (oameni), pentru a evalua site-urile si dupa ce observa un anumit pattern in aceste review-uri, acest “job” este preluat de masina, folosind acest pattern.
Cu alte cuvinte, daca ai facut greseala sa-ti optimizezi site-ul doar pentru boti, acum nu vei mai putea face nici o schimbare si trebuie sa reiei strategia SEO de la 0.
Panda a fost implementat pentru a imbunatati calitatea rezultatelor din cautare, prin indepartarea agresiva a intrarilor de calitate slaba sau a celor care fac spam (a website-urilor de spam), din primele pozitii ale Google.
Primele “victime” care au cazut prada acestui update, au fost asa numitele “ferme de content” sau ferme de continut, dar acest update a afectat si alte tipuri de site-uri. Ceea ce aveau aceste site-uri in comun, era ca inca adaposteau continut considerat nefolositor de catre Google, pastrat acolo pentru a forta prezenta in primele pagini din cautari.
Multe dintre site-urile ce se considerau non-content-mills (non-ferme de continut) au fost lovite si ele de acest update, deoarece prezentau anumite similaritati cu cele de tip content-mill.
Cum sa contracarezi update-ul Panda, in asa fel incat sa nu pierzi ranking-ul.
Ca sa nu fii si tu o victima a acestui update, iti sugeram sa ai tot timpul continut nou si de calitate, pastrand pe site-ul tau si continutul mai vechi (dar acesta trebuie sa fie excelent din punct de vedere al calitatii, cu vizite cat mai multe si share-uri ale vizitatorilor, etc.).
Nu construi pagini multiple pe care este prezent acelasi cuvant cheie.
Motivul pentru care site-urile de tip “content mills” au fost degradate foarte mult de Google Panda, a fost faptul ca aveau foarte multe (unele site-uri pana la cateva mii) de pagini, pe care era prezent acelasi cuvant cheie.
Daca ai autori de continut multipli, dar le dai libertatea sa scrie despre ce vor ei, vei sfarsi cel mai probabil prin a avea pagini multiple cu aceleasi cuvinte cheie. Nu numai pe site-urile de tip “content mill” poti gasi 100 de pagini cu acelasi cuvant cheie, sunt si altele care aveau alte scopuri si totusi practica aceasta tehnica, voit sau nu.
Daca si pe site-ul tau exista pagini multiple pe care este prezent acelasi cuvant cheie, scapa de ele imediat, pentru ca acestea iti vor trage in jos foarte mult website-ul, care va scadea in ranking.