Obiceiuri de consum la romani

0 Shares
0
0
0

Suntem un popor care adora carnea, daca ne uitam la multe din preparatele noastre traditionale vom gasi mai multe elemente din carne, de pui, de porc, de vita decat altceva. Mancarea traditionala este una, nu o consumam zilnic, dar chiar si asa, o masa obisnuita in casa unui roman de regula implica carne.

Desigur, consumam si legume si fructe, dar acestea nu sunt niciodata “vedetele” meselor noastre, fara legume si fructe tot ar fi bine, insa fara carne nu.

Suntem o natiune de carnivori, acest lucru nu este neaparat rau, insa dieta noastra trebuie sa fie una echilibrata, asta inseamna ca pe langa carne trebuie sa consumam si diferite tipuri de legume, nu doar cartofi si fasole, precum si sa adaugam fructe gustarilor sau deserturilor noastre.

Legumele nu sunt doar elemente de decor in farfurii sau ceva de pus pe langa carne, intre cele doua elemente nutritive trebuie sa fie un echilibru. Legumele ne ofera o multime de vitamine si elemente necesare noua pentru a ramane sanatosi, la fel este si cazul fructelor.

In Timisoara gasesti legume si fructe la Selgros, o multime de tipuri diferite, fiecare leguma, fiecare fruct este particular, ne ofera ceva anume, astfel trebuie sa avem un regim de legume si fructe cat mai divers.

Legumele pot fi si fel principal, pot fi o masa in sine, putem incerca din cand in cand o masa gatita doar din legume, retete sunt destule, trebuie doar sa vrei sa incerci ceva nou. Carnea, la fel ca orice aliment, are avantaje si dezavantaje, insa cel mai mare dezavantaj pe care l-ar avea il cream noi, consumand excesiv carne in detrimentul legumelor.

Sarbatorile vor fi pline de bucate alese, majoritatea din carne, insa cu siguranta printre ele putem introduce si cateva din legume, daca putem face aceasta schimbare de sarbatori, o sa o putem face in continuare si in zilele obisnuite.

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,
300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199

0 Shares
You May Also Like