O pompa de recirculare pentru apa calda ne poate face sa economisim bani?

0 Shares
0
0
0

Toata lumea isi doreste sa profite de confortul oferit de propria casa. Insa, atunci cand mergem dimineata la dus si constatam ca asteptam ceva timp ca apa calda sa curga, ideea de confort are de suferit. De aceea, o solutie pentru rezolvarea unei astfel de probleme ar putea fi instalarea de pompe recirculare dab.

Pompele de recirculare a apei calde reprezinta o modalitate extrem de convenabila de a ne asigura ca avem parte de apa calda imediat ce deschidem robinetul. Aceste sisteme pompeaza apa calda prin tevile de apa calda si inapoi la incalzitorul de apa fie prin intermediul unei conducte dedicate, fie prin conducta rezervata apei rece. Exista diferite modele disponibile, unele pretinzand chiar ca pot economisi pana la 10000 – 15000 de galoane pe an, utilizand, in acelasi timp, mai putina energie decat un bec de 25 de watt.

Prin urmare, cat de multa economie putem face prin folosirea unei pompe pentru apa calda?

Iata cateva calcule gasite pe un site: o casa medie are aproximativ 34 de metri de tevi de ¾ inci. 34 de metri de teava ¾ tine aproape 3,14 de galoane de apa, asteptand ca apa sa se incalzeasca. De-a lungul anului, apa pierduta ajunge undeva la aproximativ  11,461 de galoane.

In orice caz, acesta este un calcul aproximativ. Ar putea fi adevarat ca o casa medie are 34 de metri de conducte 3/4, cu toate ca nicio sursa nu a fost furnizata pentru acest factoid. Insa, atunci cand porniti robinetul, apa nu trece prin toti cei 34 de metri de teava.

Apa curge pe traseul cel mai apropiat de la incalzitor la robinet. De asemenea, suntem tentati sa credem ca jumatate din aceasta conducta este dedicata apei reci. Spre exemplu, daca intr-o casa, distanta de la incalzitor la cel mai indepartat robinet este mai mica de 15 metri, luand in considerare ipoteza mentionata anterior, cantitatea de apa din conducta nu ajunge la 3.14 galoane de apa, ci mai degraba la 2.8687.

Urmatoarea presupunere este aceea ca folosim apa calda de zece ori pe zi. Acest lucru presupune faptul ca apa din tevi se raceste complet inainte de fiecare folosire. Cu toate acestea, in majoritatea gospodariilor exista doua perioade ale zilei in care apa calda este folosita: pentru dusurile de dimineata si pentru spalarea vaselor seara. In timpul acestor perioade, apa din conducte probabil ca nu se va raci foarte mult, astfel incat, in mod realist, va trebui sa asteptam ca apa sa se incalzeasca doar de doua sau trei ori pe zi.

Folosind ipotezele si calculele din sursa noastra, putem confirma ca aproximativ 11,461 de galoane de apa ar putea fi irosite in fiecare an.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea diferitelor tipuri de pompe recirculare dab, nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like