Merita sau nu sa iti montezi un sistem de navigatie auto?

0 Shares
0
0
0

De cate ori nu ai fost in concediu si ai ratacit drumul sau iesirea de pe o autostrada din cauza indicatoarelor sau a hartilor depasite? La fel, de cate ori nu ai ratat intrarea pe o strada laturalnica tocmai in momentul in care telefonul tau mobil s-a oprit din cauza bateriei sau a intrat in modul stand-by, datorita setarilor puse chiar de tine?

Ei bine, toate aceste probleme pot lua acum sfarsit, prin cateva dotari minime pe care le poti face la masina ta. Chiar daca nu ai ultimul tip de masina, care de obicei vine echipata de la producator cu sistem de navigatie, poti monta un astfel de investitie? Hai sa aflam impreuna, in randurile ce urmeaza.

Ce este un sistem de navigatie

In primul rand, pentru a vedea rentabilitatea sau utilitatea, trebuie sa vedem ce este si cum functioneaza un sistem de navigatie Android. Acesta poate fi considerat un calculator in miniatura, cata vreme el este dotat cu memorie RAM interna si cu procesor de generatie noua, asemanatoare tabletelor sau telefoanelor mobile.

Din acest punct de vedere, de configuratia aleasa de tine va depinde viteza de procesare a datelor si modul in care aplicatiile instalate de tine se vor misca pe ecran. Fiindca am amintit de ecran, acesta este de tip tactil sau touchscreen, prin intermediul caruia nu vei mai avea nevoie de butoane aditionale pe panoul de control.

Iar daca esti deja familiarizat cu telefonul sau cu tableta, cu siguranta nu vei avea probleme nici sa accesezi ecranul sistemului de navigatie Android. Nu in ultimul rand, un sistem de navigatie Android vine la pachet cu o antena GPS incorporata, prin intermediul careia vei primi semnal internet.

Prin urmare, poti spune ca zilele in care intrai in zone fara semnal sau depindeai de bateria telefonului sunt de domeniul istoriei. Acum, localizarea prin satelit si alimentarea direct de la bateria masinii, in mers, iti vor conferi autonomie totala in timpul deplasarii, indiferent de zona in care te afli.

Grade diferite de echipare

Desigur, si in cazul sistemelor de navigatie performantele difera, asa cum se intampla peste tot in lumea tehnologiei de varf. Dupa cum spuneam, in functie de puterea procesorului si de unitatile RAM din dotare, un sistem de navigatie va fi mai rapid si mai prompt in afisarea informatiilor pe ecran.

De asemenea, rezolutia ecranului iti va permite sa maresti imaginile atat cat este nevoie pentru a fi lizibile. Din acest punct de vedere, poti alege cu usurinta intre sisteme echipate cu 1, 2, 4 sau chiar 8 Gb memorie RAM, care vor conferi sistemului tau putere si usurinta in navigare.

Cat priveste aplicatiile, pe un sistem de navigatie poti avea acces la aceleasi aplicatii pe care le ai instalate pe telefonul mobil. Le poti instala separat sau, pur si simplu, poti vedea „in oglinda” aplicatiile deja instalate pe telefonul tau, direct pe ecranul sistemului de navigatie. Inca un motiv in plus pentru a-ti instala acum un sistem de navigatie pe masina ta.

0 Shares
You May Also Like

ViseCurs moto

Curs moto, aventura ta pe 2 roti! Un curs moto este un program de instruire care îți va…