Ce fel de vaza sa aleg? Vezi aceste sfaturi

0 Shares
0
0
0

Stiati ca tipurile de ghiveci pot influenta sanatatea plantei dvs.? In plus fata de influentarea aspectului si decorarea casei, desigur. Gandindu-ne la asta, am adus cateva informatii despre influenta celor mai comune tipuri de vaza, astfel incat sa puteti alege care dintre ele este cea mai potrivita pentru cazul dvs.

Tipul de ghiveci poate fi determinant in ceea ce priveste sanatatea si ingrijirea plantei dvs., de aceea este intotdeauna important sa cunoasteti mai bine diferentele dintre tipuri, sa alegeti corect si sa faceti intretinerea in mod corespunzator.

In ceea ce priveste dimensiunea si forma ghivecelor, amintiti-va intotdeauna ca cu cat este mai mare ghiveciul, cu atat mai mult spatiu va avea nevoie sa se dezvolte planta, deci totul depinde de marimea speciei pe care doriti sa o cresteti.

Formele, la randul lor, depind de estetica, spatiu si material: formatele din lemn si sticla sunt de obicei dreptunghiulare sau patrate; ciment, polietilena, metalizata sau ceramica pot fi si ele rotunde. Ghivecele conice si inalte necesita plante mai mici, astfel incat sa nu se rastoarne. Patratele fac mediul mai modern.

Ceramica naturala: Vazele ceramice sunt foarte frecvente si pot fi gasite in diferite formate. Ele pastreaza umiditatea si, in timp, castiga o crusta verzuie, dar care poate fi curatata cu perie de otel. Un dezavantaj este ca au tendinta de a se usca la soare, astfel incat pamantul ar trebui sa fie intotdeauna mentinut umed. Cu toate acestea, vazele ceramice pastreaza pamantul proaspat mai mult timp.

Beton sau ciment: Acestea sunt disponibile in diferite dimensiuni si formate, precum si faptul ca sunt ieftine. Deoarece sunt foarte grele, un dezavantaj este ca sunt dificil de transportat, idealul este sa le asezati pe placi bine structurate sau pe sol natural. Ele sunt excelente pentru zonele externe, au durabilitate lunga, dar ar trebui sa fie intotdeauna mai mari decat cele recomandate pentru specie, deoarece spatiul sau interior este redus.

Sticla: Ideal pentru flori taiate si aranjamente temporare, acest tip de recipient poate fi folosit cu ajutorul unui vas intern din plastic cu gaura in spate atunci cand se doreste si plantarea. Atunci cand este utilizat cu plante de taiere ideal este sa schimbam apa cel putin de doua ori pe saptamana. Este nevoie de o multime de intretinere si este scump in comparatie cu alte tipuri de vaza.

Polietilena: Usor de intretinut, sunt super usoare si cu mai multe posibilitati de finisare, pe langa intretinerea usoara. Punctul slab este ca se pot estompa cu utilizarea.

Plastic comun: Ele sunt, de asemenea, usoare, ieftine si disponibile in diferite dimensiuni si forme, ele pot servi ca baza pentru vaze de sticla sau lemn, dar pot fi, de asemenea, utilizate singure.

Cu toate acestea, intra aici si vei descoperi informatii suplimentare despre ghivece si brazi artificiali. Ele sunt mai utile pentru schimbarile si transportul rasadurilor, nu in ultimul rand pentru ca sunt mai putin atractive din punct de vedere estetic si mai putin durabile.

Asadar aveti grija ce ghiveci alegeti pentru florile dumneavoastra deoarece materialul ghiveciului poate mentine planta intr-un mediu sanatos sau o poate deteriora daca acesta nu este compatibil cu planta.

0 Shares
You May Also Like