Margele semipretioase – povestea pietrelor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti cumperi margele semipretioase ar trebui sa tii cont si de povestea fiecarei pietre si sa o cumperi in consecinta. Iti recomandam sa alegi in primul rand in functie de zodia si temperamentul tau.

RUBINUL

Culoarea unui Rubin este cea mai importanta caracteristica a acestei pietre pretioase. Rubinele sunt disponibile intr-o gama de nuante rosii de la purpuriu si rosu albastru pana la portocaliu-rosu.

Culoarea cea mai stralucitoare si cea mai valoroasa a Rubinului este adesea “un Ruby Burmese” – o indicatie ca este o culoare rosie bogata, pasionala, calda, plina, cu o nuanta albastra.

Aceasta culoare este adesea denumita “sange de porumbei” rosu, o culoare Ruby asociata numai cu minele din Mogok Valley din Myanmar. Culoarea nu este asociata cu culoarea sangelui unui porumbel, ci cu culoarea ochiului unui porumbel alb.

SAFIR

Cand auziti cuvantul Safir, multi oameni isi imagineaza imediat o piatra pretioasa albastra-violeta, deoarece cuvantul “Sapphire” este greaca pentru albastru. Timp de secole, Safirul a fost numit piatra pretioasa albastra.

Din timpurile vechi, Safirul Albastru a reprezentat o promisiune de onestitate, loialitate, puritate si incredere. Pentru a pastra cu aceasta traditie safirele sunt una dintre cele mai populare gemstones pentru nunti astazi.

Safirul se gaseste in multe parti ale lumii, dar cei mai apreciati  sunt din Myanmar (Burma), din Kashmir si din Sri Lanka. Safirele cu culoare violet-albastru foarte saturata si transparenta “catifelata” sau “somnoroasa” sunt mai rare.

Cu cat erste mai pur albastrul safirului, cu atat pretul este mai mare. Cu toate acestea, multi oameni considera ca nuantele mai intunecate ale Safir pot fi la fel de atragatoare.

Safirele nu sunt doar albastre, ci vin in aproape toate culorile curcubeului: roz, galben, portocaliu, piersic si violet. Cea mai cautata culoare pentru safir este rara si frumoasa Padparadscha: un corund roz-portocaliu cu o culoare distincta de somon care aminteste de un apus tropical. Aceste pietre ultra-rare, ultra-scumpe sunt printre cele mai ravnite pietre din lume.

SPINEL

Cu secole in urma, scrierile sanscritice au facut referire la Spinel ca fiica rubinului. Culoarea rosie aprinsa a Spinel este atat de strans legata de Rubin, cele doua sunt adesea confundate unul cu celalalt. Spinele sunt de fapt mai rare decat rubinul, dar, spre deosebire de rubin, uneori pot fi gasite in dimensiuni foarte mari.

In plus fata de frumosul rosu bogat, Spinel poate fi gasit in nuante de portocaliu si un frumos pastel roz, precum si purpuriu.

De interes deosebit este un roz viu, fierbinte, cu o tenta de portocaliu care este exploatata in Birmania, care este una dintre cele mai spectaculoase culori de piatra pretioasa si spre deosebire de orice alta bijuterie. Spinel vine, de asemenea, in nuante de albastru frumos, dar acestea sunt extrem de rare.

Purtat pentru a proteja proprietarul de rau, pentru a reconcilia diferentele si pentru a calma dorul si tristetea. Cu toate acestea, adevaratul sau element atractiv este gama de culori bogate, stralucirea si accesibilitate.

Acestea sunt doar cateva pietre semipretioase si iti recomandam sa cauti mai multe pe internet despre ele. De asemenea, poti afla cu usurinta care piatra ti se potriveste si o poti cumpara pe aceea.

0 Shares
You May Also Like