Deplasarea importanta ti-o face roata pivotanta

0 Shares
0
0
0

Da! Deplasarea este cea mai importanta, titlul acestui articol nu este doar un simplu joc de cuvinte ci este o realitate care poate fi atata enervanta dar si jucausa. E adevarat ca atunci cand mergi in hipermarket si dai peste un carut de cumparaturi care nu doreste sa se indrepte dupa miscarile executate de tine iti vine sa o iei razna?

Stiu…am atins un punct sensibil, nu esti singurul caruia i s-a intamplat acest lucru insa vreau sa stii ca exista niste specialisti care fac ca rotile pivotante sa se deplaseze intr-un mod simplu si usor de manevrat.

Ii gasesti pe tente.com, un portal care-ti sta la dispozitie cu diverse echipamente specifice pentru zona medicala, institutionala, industriala sau heavy duty.

Ce este o roata pivotanta?

Spre deosebire de o roata industriala simpla, greu de manevrat adesea datorita rigiditatii ei, roata pivotanta presupune montarea unei roti pe o furca, o furca ce functioneaza cam dupa sistemul bicicletei pe care uneori si tu o folosesti.

Roata pivotanta iti permite invartirea ei in jurul a 360 de grade, permitandu-ti deplasarea in orice directie.
Acest tip de roata este de cele mai multe ori prezent nu la toate colturile dispozitivului tau ci in majoritatea cazurile se intalnesc sub manare, deoarece faciliteaza manevrarea usoara a cutiii ori a carutului pe care il folosesti.

Sunt si dispozitive care utilizeaza 4 astfel de roti pivotante, respectivele fiind impinse de la spate si manevrate de doi indivizi.
Daca s-a intamplat sa folosesti o cutie care utilizeaza astfel de roti si nu intotdeauna se deplasa dupa cum o ghidai tu atunci trebuie sa te uiti la un singur lucru: daca roata respectiva nu este plina de gunoi.

In marile centre comerciale vei regasi de cele mai multe ori par sau ațe in jurul rotii, ceea ce duce la blocarea pivotului. In acest caz, paznicul de la usa mai are un task, anume, comunicarea catre echipa de curatenie ca rotile sunt in mare parte blocate. Daca doresti ca aceste roti pivotante sa nu adune atat de multe elemente dupa ele, atunci asigura-te ca dispozitivul cu roti pivotante are o mica distanta intre axa centrala a arborelui vertical si axa centrala a rotii.

Avantaje ale rotilor pivotante

Pe langa plusurile mentionate mai sus, mai sunt cateva lucruri de mentionat care te-ar putea ajuta in alegerea pe care urmeaza sa o faci. Daca vrei sa transformi roata pivotanta intr-o rola industriala simpla atunci acest dispozitiv iti ofera si aceasta varianta. Este simplu, blochezi sistemul de invartire prin atingerea unui element, exterior sau montat in partea stanga ori dreapta.

Un alt avantaj ar fi acela ca gama este destul de mare si indiferent de suprafata pe care urmeaza sa le folosesti, poti sa-ti alegi modelul potrivit, astfel ca in functie de tipul materialului din care este fabricata roata, rotile pivotante pot fi:
– roti pivotante poliamida
– roti pivotante poliamida si poliuretan rosu
– roti pivotante poliuretan
– roti pivotante cauciuc
– roti pivotante termorezistente

0 Shares
You May Also Like