Cum se alege masa din living?

0 Shares
0
0
0

Despre living se stie faptul ca este cea mai importanta incapere a locuintei, este acea incapere in care se reuneste familia in timpul liber pentru a povesti sau pentru a se uita la seriale.

Livingul este totodata incaperea din locuinta in care de regula sunt intampinati musafirii, si este incaperea in care se petrece cel mai mult timp ziua. De aceea, fiecare doreste ca aceasta incapere a locuintei sa fie cat mai confortabila.

Cand vine vorba despre amenajarea livingului, oamenii cel mai mult pun pret pe alegerea canapelei, care de regula este piesa centrala a incaperii. De mentionat insa este faptul ca si setul compus din masa si scaune are o foarte mare importanta.

Exista situatii in care livingul este amenajat in asa fel incat, piesa centrala este masa din incapere. Exista diverse optiuni atunci cand vine vorba despre mese living, iar in randurile care urmeaza vom dezbate acest subiect. Vom vedea care sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont daca intentionati sa va alegeti o masa noua in aceasta incapere a locuintei.

Tipul meselor

Un lucru este clar atunci cand vine vorba despre mese living, si anume ca acestea sunt de diferite tipuri. Fiecare isi poate alege un tip de masa pe care il considera potrivit pentru incaperea respectiva.

1. Mese fixe

Primul si cel mai cunoscut tip de masa pentru living, este masa fixa. Acest tip de masa poate avea diferite forme, poate fi fabricata in diferite stiluri si totodata, poate fi fabricata din diferite materiale. In functie de diemensiunile mesei, numarul locurilor va fi mai mare sau mai mic.

2. Mese extensibile

Pentru foarte multe persoane care cauta o masa pentru living, o masa extensibila este considerata a fi cea mai potrivita solutie. O astfel de masa este foarte indragita dat fiind faptul ca imbina utilul cu placutul.

Mesele extensibile ofera suficient spatiu pentru un numar variat de persoane, si este indicata pentru ca nu ocupa la fel de mult spatiu precum o masa fixa.

3. Mese pliabile

Acestea sunt cele mai potrivite mese pentru diferite evenimente, iar atunci cand este nevoie de mai mult spatiu in incapere si nu este neaparat nevoie de o masa, aceasta poate fi depozitata.

Mesele pliabile sunt usor de strans si de mutat, au o greutate relativ mica, si sunt ideale dupa cum se poate vedea, cand se organizeaza diferite evenimente.

4. Mese multifunctionale

Mesele multifunctionale sunt o versiube a celor pliabile, si pot fi folosite in diferite situatii. Acestea pot avea diferite dimensiuni, de la o masuta mica de hol, si pana la o masa de 12 persoane.

Forma meselor

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unei mese living, este reprezentat de forma acestora.

Exista de exemplu mese rotunde, care sunt potrivite pentru cel mult 8 persoane. Cand la o masa rotunda insa sunt asezate mai mult de 8 persoane, deja acestea vor fi inghesuite si vor fi lipsite de confort. Cu toate acestea, mesele rotunde sunt potrivite in sufrageriile nu foarte spatioase.

Exista de-asemenea mese patrate de living, care sunt ideale pentru incaperile cu aceiasi forma, dat fiind faptul ca pot sa pastreze echilibrul si proportiile. O alta solutie este reprezentata de mesele dreptunghiulare, care sunt ideale pentru incaperile lungi si inguste, si cand de regula la masa vor fi asezati mai multi invitati.

Exista nu in ultimul rand mese ovale de living, care reprezinta varianta cu colturi rotunjite, a meselor dreptunghiulare. Intr-o sufragerie spatioasa, o astfel de masa reprezinta cu siguranta o alegere foarte buna.

Materiale

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unei mese living, este fara doar si poate materialul din care aceasta este fabricata.

In cazul celor care isi doresc o masa care sa nu coste foarte multi bani, cu siguranta solutia este reprezentata fie de o masa din PAL, fie de o masa din MDF. Dintre cele doua materiale, PAL-ul este mai ieftin, deci o masa din MDF va fi mai scumpa decat o masa din PAL.

Apoi, exista varianta alegerii unei mese living din lemn masiv. Acestea reprezinta cea mai potrivita solutie in ceea ce priveste calitatea. Lemnul masiv este de calitate superioara, este mai durabil si mai rezistent si are un aspect impresionant. In plus, mesele din lemn masiv pot sa fie usor reconditionate.

Nu in ultimul rand, exista mese cu blat de sticla si picioare din metal sau din lemn. o astfel de masa este potrivita intr-un living amenajat in stilul modern. Cat despre mesele fabricate din lemn masiv, acestea sunt mai potrivite in livingurile amenajate in stil clasic.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in cazul in care aveti de gand sa achizitionati o masa pentru livingul locuintei dvs.

0 Shares
You May Also Like