Branza: un aliment usor de digerat

0 Shares
0
0
0

De multe ori se crede ca branza este cauza problemelor digestive, balonarii, durerilor de stomac si ca aceasta creeaza greutate stomacala care apare la 25 pana la 40% dintre adulti in timpul sau dupa mese. Este acesta un mit sau adevarul? Raspundem la cele mai importante 5 intrebari!

Branza este greu de digerat?

Nu! Problemele de digestie sunt adesea echivalate cu intoleranta la lactoza. Cu toate acestea, majoritatea branzeturilor nu contin lactoza. Acest lucru este in special cazul branzeturilor mature, cum ar fi Camembert, Comté si branzeturile albastre. Astfel, branzeturile sunt usor de digerat si adesea nu sunt cauza problemelor digestive.

Poate branza sa previna bolile gastro-intestinale?

Da! Branza contine aminoacizi care ajuta la prevenirea bolilor intestinale. Gasite in cantitati mari in proteinele din lapte, acesti aminoacizi asigura integritatea mucoasei intestinale pe peretele intestinal si stimuleaza bacteriile sanatoase din flora intestinala.

Branza provoaca probleme digestive, in special persoanelor in varsta?

Nu! Adesea, dupa 40 de ani, problemele digestive asociate cu intoleranta la lactoza se inmultesc. Depinde de afectarea secretiei de lactaza. Aceasta enzima este responsabila de asimilarea lactozei (zahar natural din lapte). Cu toate acestea, branza contine lactoza putin sau deloc. Drept urmare, este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, deoarece in acelasi timp le ofera o placere gustativa mancand de exemplu, o placinta foietaj congelata cu branza dulce 650g si numerosi nutrienti: proteine, calciu pentru oase si muschi, antioxidanti precum zincul si seleniul, vitamina B pentru sistemul imunitar etc.

Ar trebui sa renuntam la branza atunci cand urmam o dieta fara gluten?

Nu! Persoanele cu intoleranta la gluten nu ar trebui sa se multumeasca doar cu atat de putin! Majoritatea soiurilor de branza, cum ar fi Gruyère, branza de capra sau Camembert nu contin gluten. Prin urmare, branza asigura o dieta variata si ofera proteine ​​de calitate, fara a provoca probleme digestive.

Sunt unele soiuri de branza mai usor de digerat decat altele?

In general, branza tare si branza din lapte crud sunt mai digerabile decat produsele lactate din lapte integral sau cu un continut ridicat de grasimi sau branzeturile albastre.

Sfat pentru a evita problemele legate de digestie:

  • Limiteaza cantitatile
  • Evita sa consumi mai multe alimente grase in timpul aceleiasi mese
  • Nu uitati fibrele
  • Limitati bauturile alcoolice si carbogazoase
  • Luati mesele in liniste si asezati-va. Evitati sa va uitati la televizor sau sa aveti alti factori de stres.
  • Mestecati bine toate alimentele.

Branza este buna pentru tine?

Consumul de branza este foarte compatibil cu o dieta sanatoasa. Este o adevarata sursa de calciu, proteine ​​si vitamine. Branza este, prin urmare, un aliat, ca multe alimente. In nutritie, este important sa pastrezi aceasta notiune de placere si sa elimini aceasta idee de interdictie. Pentru ca, in realitate, totul este o chestiune de cantitate si obiceiuri alimentare.

Care este necesarul zilnic de calciu?

O dieta suficient de bogata in calciu este foarte importanta, iar produsele lactate, in special branza, sunt o sursa excelenta, usor absorbite de organism.

0 Shares
You May Also Like