Cum asortez o pereche de pantofi barbati eleganti

0 Shares
0
0
0

Moda evolueaza astazi intr-un ritm ametitor, astfel ca multe persoane pot fi de-a dreptul bulversate atunci cand trebuie sa isi aleaga o pereche de pantofi ori de pantaloni.

Asfel, fata de acum zece ani, spre exemplu, am avut an de an diverse trenduri, care au luat forme dintre cele mai ciudate. De la pantalonii clasici, drepti, astazi am ajuns la pantalonii de forma conica sau cambrati pe coapse si pe gambe.

Va dati sama ca, odata cu acestia a evoluat si industria producatoare de incaltaminte. Caci, daca la o pereche de pantaloni drepti erai obligat sa alegi o pereche de pantofi cu varf ascutit, astazi, lucrurile sunt mult mai per isive. Aceasta daca este sa vorbim despre tinutele casual.

Daca avem insa de ales o tinuta eleganta, pentru o petrecere de nunta sau de botez, atunci lucrurile se schimba. Avem nevoie de pantofi barbati eleganti, care sa se asorteze intocmai cu o tinuta de ceremonie, asa cum am mentionat mai devreme. Cum asortam insa o pereche de pantofi barbati eleganti, astfel incat sa nu dam gres niciodata?

Texturi si culori

Primul lucru la care trebuie sa ne orientam atunci cand alegem o pereche de pantofi barbati eleganti este dat de culoare. Astfel, daca avem de purtat un costum negru sau gri, atunci o pereche de pantofi negri se potrivesc de minune. Daca avem insa un costum mai deschis la culoare sau chiar bleumarin sau albastru, atunci putem alege fara sa gresim o pereche de pantofi maro, de preferat o nuanta mai inchisa.

Alte nuante nu prea sunt indicate in astfel de situatii. Dincolo de culoare ar trebui sa acordam atentie si texturii materialului din care sunt confectionati. Se prea poate sa ne indragostim de o pereche de pantofi din piele intoarsa atunci cand i-am vazut in vitrina, dar pe care sa nu avem intotdeauna posibilitatea de a-i purta la tinute elegante. Caci, la un costum elegant, din stofa, nu se potrivesc de regula pantofii din velur, ci din piele lucioasa.

Asortati cu cureaua sau cu ciorapii?

Multi barbati au probleme in a asorta pantofii cu restul tnutei. Astfel, daca mai devreme am vorbit despre asortarea pantofilor cu pantalonii sau costumul, o atentie deosebita trebuie sa acordam si altor accesorii. Astfel, pantofii nu se asorteaza cu cravata, spre exemplu.

De obicei, acestia se asorteaza cu cureaua, dupa ce am cazut de acord asupra nuantei care se potriveste cu restul costumului. Pantofii nu se asorteaza cu ciorapii, insa este de preferat ca la ceremonii sa se poarte ciorapi inchisi la culoare. Acestia se asorteaza insa cu pantalinii si nu cu pantofii.

0 Shares
You May Also Like