Cele mai bune solutii pentru albirea dentara

0 Shares
0
0
0

Cele mai bune solutii pentru albirea dentara
Daca incepeti sa fiti din ce in ce mai iritat atunci cand auziti reclamele la paste de dinti cu efect de albire intrucat ati incercat nenumarate asemenea produse si nu v-au oferit rezultatele asteptate, puteti sa va ganditi la varianta de a apela la ajutorul stomatologului petru a obtine zambetul mult visat.

Cu toate ca o asemenea procedura poate fi costisitoare, efectele sunt satisfacatoare si pot fi indelungate atata timp cat sunt urmate sfaturile medicului stomatolog. Este important, insa, sa aveti asteptari realiste de la astfel de tratamente, deci sa aveti informatiile necesare inainte de luarea unei decizii.

Mai intai, trebuie sa stiti ce anume poate face stomatologul pentru a va inalbi dintii. Exista diverse metode si tehnici la care se poate apela in acest sens. Una dintre cele mai populare tehnici este albirea cu gel cu concentratie ridicata (peste 30%) de peroxid de hidrogen.

Geluri de concentratie mai redusa pot fi utilizate inclusiv direct de catre pacient, acasa, cu ajutorul unor gutiere personalizate primite de la cabinetul stomatologic. Tratamentele mai eficiente decat cele cu produsi peroxidici sunt cele cu lampa sau cu laser.

Daca in cazul celor dintai, efectele apar treptat, in cazul celor din urma albirea devine evidenta imediat dupa tratament. Bineinteles, si costul lampii si al laserului este mai ridicat. Insa nu pretul ar trebui sa fie factorul decisiv in alegerea tehnicii potrivite, ci sfatul stomatologului in urma evaluarii danturii dumneaoastra.

Este foarte important de retinut ca nu orice pacient este potrivit pentru suportarea unor astfel de tratamente de estetica dentara. Astfel, copiiilor, precum si viitoarelor sau proaspetelor mamici nu le sunt recomandate nici una dintre tehnicile mai sus mentionate.

De asemenea, persoanele cu afectiuni gingivale, precum si cei cu alergii la produsele utilizate in albirea dintilor trebuie sa renunte la aceste metode pentru a obtine un zambet alb si stralucitor.

Iar daca nu va incadrati in nici una dintre aceste categorii, dar aveti o lucrare dentara sau plombe, retineti ca tratamentele de albire actioneaza numai asupra dintilor, nu si a materialilor din care sunt realizate plombele ori lucrarile dentare.

De asemenea, atunci cand va hotarati sa mergeti la cabinetul stomatologic pentru un tratament de albire dentara, nu uitati ca, precum in orice interventie medicala, efecte adverse precum iritatia gingivala sau hipersensibilitatea dentara pot aparea. In acelasi timp, daca doriti ca investitia pe care o faceti intr-un astfel de tratament sa fie de lunga durata, adica daca doriti ca efectele tratamentului sa fie vizibile pentru 2-3 ani, tineti cont ca va trebui sa respectati un regim alimentar potrivit.

In mod normal dintii sanatosi pastreaza o nuanta galbuie, acestia nefiind complet albi. Atunci cand punem pe primul plan sanatatea si nu aparenta sanatatii sau pur si simplu aparentele ne putem intreba daca se merita intr-adevar sa facem concesia de a apela la tratamente de albire dentara.

Desigur, problema poate fi pusa putin mai diferit – atat timp cat le putem avea pe amandoua doar apeland la o pasta de dinti profesionala si nu exista decat beneficii atunci cand vine vorba de albirea dintilor, de ce sa nu profitam de orice oportunitate pe care un astfel de tratament ne-o poate oferi?

0 Shares
You May Also Like