Ce ar trebui sa faceti in timp ce utilizati scule electrice?

0 Shares
0
0
0

Purtati sau utilizati echipament personal de protectie (EIP) sau imbracaminte adecvata pentru munca pe care o desfasurati; acest lucru poate include elemente cum ar fi ochelari de protectie sau ochelari de protectie sau un ecran de protectie a fetei (cu ochelari de protectie sau masca de protectie), protectie pentru auz, masca de praf, manusi, cizme de siguranta sau incaltaminte sau cizme de cauciuc. Pentru scule si echipamente accesati Zyg.ro.

Opriti instrumentele inainte de a le conecta la o sursa de alimentare.

Daca un cablu de alimentare este cald sau daca o scula scoate scantei, verificati-o cu ajutorul unui electrician sau unei alte persoane calificate.

Deconectati sursa de alimentare inainte de a efectua ajustari sau de a schimba accesorii. Indepartati orice chei si unelte de reglare inainte de a activa o unealta.

Inspectati cablul pentru a vedea daca sunt deteriorari si rupturi inainte de fiecare utilizare. Etichetati instrumentele defecte in mod clar cu o eticheta “In afara serviciului” si inlocuiti-o imediat cu o unealta in stare buna de functionare.

In timpul utilizarii, tineti cordoanele de alimentare in afara razei de actiune a sculei electrice. Utilizati cleme, capse sau alte dispozitive pentru a tine si sprijini piesa de prelucrat, atunci cand este posibil. Acest lucru va va permite sa utilizati ambele maini pentru un control mai bun al instrumentului si va va ajuta la prevenirea ranilor daca un instrument se blocheaza sau se leaga intr-o piesa de lucru.

Utilizati numai cabluri de prelungire aprobate care au dimensiunea corecta a cablurilor (calibru) pentru lungimea cablului si a cerintelor de alimentare ale sculei electrice pe care o utilizati. Acest lucru va impiedica supraincalzirea cablului.

Pentru lucrarile in aer liber, utilizati cabluri de extensie exterioare marcate cu “W-A” sau “W”. Suspendati cablurile de alimentare de pe bancuri sau zonele de lucru pentru a elimina pericolele de impiedicare sau de declansare.

Eliminati conexiunile de tip caracatita: daca sunt necesari mai multe conectori, utilizati o bara de alimentare sau o banda de distributie care are un cablu de alimentare integrat si o protectie la supracurent incorporata.

Trageti stecherul, nu cablul, atunci cand deconectati o unealta. Tragerea cablului duce la uzura si poate afecta negativ cablajul la stecher si poate provoca socuri electrice operatorului.

Urmati procedurile bune de menaj – pastrati zona de lucru libera de aglomeratie si de resturi care ar putea impiedica munca sau care pot aluneca si cauza pericole fata de operatori sau persoanele din jurul acestuia.

Pastrati cablurile de alimentare departe de caldura, apa, ulei, muchii ascutite si componente in miscare. Acestea pot deteriora izolatia si pot cauza un soc.

Asigurati-va ca uneltele de taiere, burghiele etc. sunt tinute in perfecta stare de functionare, curate si bine intretinute.

Depozitati unelte intr-o locatie uscata si sigura atunci cand acestea nu sunt utilizate. Este bine sa tineti cont de toate aceste detalii pentru a putea lucra in conditii depline de siguranta. Va recomandam sa nu faceti rabat de la calitate atunci cand cumparati scule electrice pentru ca o scula de calitate va fi mai putin predispusa la accidente inopinante.

0 Shares
You May Also Like