Clinica veterinara – necesitate in cazul in care detii un animalut!

0 Shares
0
0
0

A fi in posesia unui animalut de companie nu inseamna doar a-i oferi apa si mancare si …. gata, ai scapat! Daca iti plac animalele trebuie sa stii ca pentru situatiile de urgenta trebuie sa ai la indemana numarul de telefon al unui doctor sau al unei clinici veterinare.

Contactul cu un astfel de grup de specialisti te poate scuti de multe neplaceri. A avea un caine, o pisica sau de ce nu un soricel care sa te insoteasca in fiecare zi reprezinta o responsabilitate mult mai mare decat iti imaginezi. Unii considera ca a fi proprietarul unui animal de companie inseamna de fapt a avea un copil in ingrijire.

Nu sustin dar nici nu resping aceasta afirmatie! Cer este ca grija ta trebuie sa fie una constanta, astfel incat sa nu risi sa-l pierzi.

Iti recomand ca atunci cand iti cauti o astfel de clinica sa filtrezi centrele medicale pana intr-acolo incat sa dai de unul care iti poate asigura mentenanta chiar si in zilele de duminica sau sambata, altfel spus, non-stop.

O astfel de clinica dotata cu aparat radiologie veterinara am intalnit in Suceava. Un grup de doctori specialisti de aici iti acorda asistenta fara nicio retinere in cazul in care iti dai preferatul animal in grija lor.

Ce animale ajung mai des la clinici?

Cateii, aceasta categorie de animalute de companie trec din ce in ce mai des pragul clinicilor deoarece sunt mai expuse diversilor virusi prezenti in aer.

Potrivit FanVet.ro , bolile lor frecvente sunt urmatoarele:
– parvoviroza: este o boala intalnita rar, insa in lipsa unui tratament adecvat, cainii nu au sanse de supravietuire;
– rabie: mai este cunoscuta popular aceasta boala si ca turbare. Mai toate animalele pot contrata acest virus insa cateii sunt cei mai expusi;
– parazitii intestinali: se intampla datorita faptului ca animalutele nu au fost deparazitate corespunsator. In acest caz, vizita la specialistii FanVet este nu recomandata ci necesara, acesta fiind cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi patrupedului. Dupa ce medicul identifica problema, se prescrie tratament in functie de parazitul respectiv.

Pisicile. Sunt printre cele mai iubite animale de companie, nu prea bolnavicioase insa pline de viata. Cu toate acestea au si ele problemele lor.

– obezitatea: este o problema din ce in ce mai intalnita in randul pisicilor deoarece acestea sunt de cele mai multe ori alintate cu alimentele preferate insa nu fac activitate fizica, stand linistite intr-un apartament, un spatiu inchis unde nu pot alerga;
– probleme dermatologice: o pisicuta care se scarpina des iti spune de fapt ca are probleme dermatologice.

Deasemenea o pisica ce-si musca frecvent pielea si careia ii cade blana poate suferi de o dermatoza;

– insuficienta renala: o data cu inaintarea in varsta pisicilor le poate creste riscul de insuficienta renala, netratata la timp, aceasta boala poate insemna chiar decesul animalutului. Cum ne dam seama de acest disgnostic? Pisica refuza sa manance, varsa deseori, nu urineaza si miauna fara incetare.

Pentru a nu risca sa ramai fara prietenul tau cu patru picioare iti recomand sa te indrepti cat mai repede spre o clinica veterinara specializata. Alegerea clinicii mai sus mentionate vine la pachet cu solutii unice precum un aparat de radiologie veterinara, obiect ce lipseste din multe clinici asemanatoare.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like