Casele de amanet un fenomen care ia amploare?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet reprezinta un fenomen extrem de interesant. In ultimii ani, numarul acestora nu numai ca nu este in scadere, ci practic este in continua crestere. Dovada cea mai importanta este data de zecile de noi locatii care apar la parterul unor blocuri, in mall-uri, in numeroase magazine sau, pur si simplu, la colt de strada.

Toate aceste case de amanet afiseaza preturi mari si in acelasi timp comisioane extrem de mici incat aproape veti crede ca sunt facute special ca sa va ajute in situatia in care ati intrat in impas. De fapt aceste case de amanet reprezinta un foarte mare ajutor pentru dumneavoastra, dar acesta nu este decat pe moment si doar daca aveti nevoie urgenta de bani, neavand practic de unde sa il luati.

Este practic, un imprumut pe care il garantati cu obiect extrem de valoros pentru care sunteti dispus sa achitati o dobanda, care poate fi mai mare sau mai mica. De obicei, casele de amanet calculeaza dobanda in functie de valoarea sumei pe care ti-o vor imprumuta si bineinteles de perioada pe care doriti sa lasati obiectul la amanet.

In faza initiala casele de amanet nu acceptau decat metale scumpe, de genul aurului sau platinei, insa tot mai mult in ultimii ani, fenomenul acestui amanet aur s-a extins, putand obtine acum imprumuturi si pe alte produse de alt gen. Indiferent ce cautati, este mult mai bine sa va incercati norocul la o casa de amanet.

Practic cele mai amanetat este aurul, acesta avand o valoare considerabil mai mare in raport cu alte metale pretioase sau in raport cu diverse eletronice sau electrocasnice. In general pentru a amaneta aur sau alte metale pretioase, aveti nevoie de un act de identitate si foarte important de implinirea varstei de 18 ani.

Acestea sun conditii de la sine intelese pentru a putea amaneta. Aurul va va fi evaluat la o casa de amanet si puteti afla practic cati bani puteti primi. In general, un amanet va va plati mai putin decat valoarea reala a gramului de aur. Puteti sa incheiati un contract pe cateva zile sau chiar pe timp de o luna, iar dupa ce expira aceasta perioada, aveti posibilitatea sa il prelungiti, cu conditia sa mai achitati o suma care sa reprezinte comisionul.

Daca, de exemplu amanetati mai multe bijuterii din aur in acelasi timp, puteti sa le scoateti pe rand, micsorand astfel valoarea contractului si implicit, valoarea comisionului. Atunci cand veti amaneta aur, trebuie sa va ganditi extrem de bine daca veti reusi sa il scoateti in timpul pe care vi l-ati propus.

Bineinteles ca este ideal sa il lasati cat mai putin la casa de amanet, pentru ca se percepe comision pentru fiecare zi, ajungand astfel sa pierdeti destul de multi bani. In general, dupa ce un contract a expirat, este nevoie de cateva zile in care sa il puteti prelungi si abia apoi, daca nu va prezentati, dupa aceasta perioada de cateva zile, pierdeti definitiv orice drept asupra aurului care a fost amanetat.

0 Shares
You May Also Like