Care sunt beneficiile pentru sanatate ale probioticelor?

0 Shares
0
0
0

Probioticele sunt microorganisme vii promovate cu pretentii ca ofera beneficii pentru sanatate atunci cand sunt consumate, in general prin imbunatatirea sau restabilirea florei intestinale. Probioticele sunt considerate in general sigure pentru consum, iar cele mai bune probiotice adulti 2020 vin cu o multime de beneficii pentru sanatate.

Probioticele pot parea noi pentru industria alimentara si a suplimentelor, dar au fost alaturi de noi din prima suflare. In timpul unei livrari prin canalul de nastere, un nou-nascut preia bacteriile Bacteroides, Bifidobacterium, Lactobacillus si Escherichia coli de la mama sa.

Aceste bacterii bune nu sunt transmise atunci cand se efectueaza o operatie de cezariana si s-a dovedit a fi motivul pentru care unii sugari nascuti prin cezariana au alergii, mai putin decat sistemul imunitar optim si niveluri mai mici de microflore intestinale.

Ce fac exact probioticele?

Se crede ca ne protejeaza in doua moduri. Primul este rolul pe care il joaca in digestia noastra. Stim ca tractul nostru digestiv are nevoie de un echilibru sanatos intre bacteriile intestinului bun si cel rau, deci ce se afla in calea asta?

Se pare ca stilul nostru de viata este atat problema, cat si solutia. Optiunile alimentare slabe, stresul emotional, lipsa somnului, consumul de antibiotice, alte medicamente si influentele de mediu pot schimba echilibrul in favoarea bacteriilor rele.

Cand tractul digestiv este sanatos, acesta filtreaza si elimina lucrurile care il pot deteriora, cum ar fi bacteriile daunatoare, toxinele, substantele chimice si alte produse reziduale. Echilibrul sanatos al bacteriilor ajuta la reglarea motilitatii gastro-intestinale si mentinerea functiei barierei intestinale.

Cercetarile au aratat unele beneficii pentru utilizarea de probiotice pentru infectioase diaree, antibiotice asociate diaree, tranzit intestinal, IBS, dureri abdominale si balonare, colita ulcerativa, Helicobacter pylori infectie si enterocolita necrozanta.

Celalalt mod in care ajuta probioticele este impactul pe care il au asupra sistemului nostru imunitar. Unii cred ca acest rol este cel mai important. Sistemul nostru imunitar este protectia noastra impotriva germenilor.

Prin mentinerea echilibrului corect de la nastere, speranta ar fi prevenirea acestor boli. Sistemul nostru imunitar poate beneficia oricand ca echilibrul este restaurat, deci nu este niciodata prea tarziu.

Cercetarile privind beneficiile probioticelor s-au ramificat si apar noi domenii. Cercetarile preliminare le-au legat de sustinerea sanatatii tractului reproducator, a cavitatii bucale, a plamanilor, a pielii si axa intestinului-creier, precum si de prevenirea si tratarea obezitatii si a diabetului de tip 1 si 2.

Se poate vedea asadar faptul ca probioticele sunt utile pentru sanatatea organismului, motiv datorita caruia puteti sa va indreptati atentia cu incredere spre cele mai bune probiotice adulti 2020.

In cazul in care doriti sa aveti siguranta ca nu va afecteaza daca zilnic consumati cele mai bune probiotice adulti 2020, puteti cere sfatul medicului, insa cu siguranta si acesta va va spune ca este sigur pentru sanatate sa consumati  cele mai bune probiotice.

0 Shares
You May Also Like