Acronime importante din telefonia mobila si de ce este necesar sa le cunosti

3 Shares
0
0
3

Discursul tehnic este peste tot, in jurul nostru. Fiecare industrie are propriul sau limbaj, care ii ajuta pe cei din interior sa comunice eficient si rapid.

Din pacate, utilizarea si abuzul termenilor unici ai industriei pot fi confuze atunci cand tot ceea ce doriti sa faceti este sa luati o decizie buna atunci cand cumparati un produs. Pentru reparatii telefoane de toate tipurile, intra pe Service-Gsm.ro.

Selectarea unui furnizor de telefon mobil poate fi mai usoara, cunoscand doar putin din acest jargon. Iata cateva dintre termenii cei mai importanti si mai frecvent utilizati in ceea ce priveste dispozitivele mobile.

3G (a treia generatie) Printre termenii cel mai frecvent utilizati pe piata de telefonie mobila de astazi, 3G se refera la a treia generatie de tehnologii de telefonie mobila. Este importanta deoarece ofera viteze de transfer de date mult mai rapide decat a fost posibil anterior.

Va puteti astepta la transferuri de date de la aproximativ 144Kbps la 2,4Mbps. Aceasta este ceea ce face surfingul web mult mai rapid si permite streaming video si programare la cerere.

CDMA (acces multiplu de cod) CDMA se refera la cateva protocoale wireless de a doua si a treia generatie care permit numeroaselor semnale sa utilizeze acelasi canal. In America de Nord, CDMA este utilizat de aproape jumatate dintre toti utilizatorii de telefoane mobile, iar cealalta jumatate utilizeaza sistemul GSM. CDMA ofera in general un transfer de date mai rapid decat GSM, dar nu este utilizat in majoritatea tarilor din afara Americii de Nord.

EDGE (ratele de date imbunatatite pentru evolutia GSM) EDGE este pasul care urmareste GPRS in evolutia transferului de date prin GSM. Acesta poate furniza rate de date de pana la 384Kbps. EDGE combinat cu GSM, reprezinta asa numita tehnologie 2.75G.

EVDO (Evolutia datelor) EVDO este protocolul de transfer de date in banda larga care insoteste CDMA. De obicei, ofera rate de transfer de date intre 300Kbps si 600Kbps, dar poate atinge varfuri de pana la 2,4Mbps. Este o tehnologie 3G.

GPRS (serviciu general de pachete radio) GPRS este sistemul de transfer initial de date asociat cu telefoanele mobile GSM. In teorie ofera transfer de date de aproximativ 50Kbps, dar ofera in mod realist mult mai putin. In asociere cu
GSM este tehnologia 2.5G.

GPS (Global Positioning System) GPS-ul poate determina locatia unui utilizator pe baza semnalelor primite de la satelitii geosincroni. Exista 24 de sateliti in sistem si cel putin patru dintre ei sunt deasupra orizontului din orice locatie de pe glob. Receptorul calculeaza timpul pentru a primi un semnal radio de la acestia pentru a-si triangula locatia.

GSM (standardul global pentru comunicatii mobile) GSM este protocolul fara fir cel mai frecvent utilizat in intreaga lume. Este sistemul utilizat de aproape jumatate din toti utilizatorii de telefoane mobile din America de Nord, dar in alta parte, cu exceptia Japoniei, Indiei si Coreei, este singurul standard prezent.

HSDPA (acces de pachete de date de mare viteza) HSDPA este tehnologia superioara UMTS. Poate atinge rate de transfer de date de pana la 7,2 Mbps si se asteapta sa ajunga la 14,4 Mbps in viitorul apropiat.

3 Shares
You May Also Like